ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν «μια ωραία ατμόσφαιρα» στη ΝΔ: Φαρμακερή ατάκα Λοβέρδου για Σκέρτσο και ΕΟΔΑΣΑΑΜ – «Εγώ ξέρω μόνο 4 Ευαγγέλια»

Συστημένες «σπόντες» για τον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος αποκαλούσε «ευαγγέλιο» το - κουρελιασμένο πλέον - πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Παραμένουν «μια ωραία ατμόσφαιρα» στη ΝΔ: Φαρμακερή ατάκα Λοβέρδου για Σκέρτσο και ΕΟΔΑΣΑΑΜ – «Εγώ ξέρω μόνο 4 Ευαγγέλια»

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα για τον Άκη Σκέρτσο, το ‘φαγε και ο… γάιδαρος, και πλέον δεν έχει που να κρυφτεί από τη μουρμούρα των «γαλάζιων» συναδέλφων του. Αφορμή για την επιπλέον δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του κ. Σκέρτσου, ήταν η φράση του για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη που έχει γίνει viral πλέον, ότι ήταν «το ευαγγέλιο για την εθνική αυτογνωσία».

Μετά την παρωδία του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που αρχικά το είχε για σημαία το Μαξίμου, και στη συνέχεια ξηλωνόταν και ξανα – ραβόταν για να μη χαλάει το νέο κυβερνητικό αφήγημα, το χαλί τραβήχτηκε κάτω από τα… πόδια του κ. Σκέρτσου χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Γιατί ο υπερβολικός ζήλος απαιτεί και υπερβολική έκθεση. Και η υπερβολική έκθεση μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να κάνει κάποιον να φανεί κωμικός.

Βγάζοντας από την κατάψυξη το αφήγημα για τα έλαια σιλικόνης, το Μαξίμου ξεκίνησε μια αστραπιαία επικοινωνιακή επίθεση στον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που οδήγησε ως την παραίτησή του «για… προσωπικούς λόγους». Αλλά σαν αγκάθι στη μητσοτακική τακτική έμεινε η… ευαγγελική ατάκα του Σκέρτσου, ως απόδειξη ότι το Μαξίμου έχει κάνει ευαγγέλιο τις… κωλοτούμπες.

Δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο στο ήδη τοξικό εσωκομματικό περιβάλλον της ΝΔ ώστε να αρχίσουν να αδειάζουν τον Σκέρτσο όσοι τον είχαν ήδη στο… μάτι. Ένας από αυτούς που το έκαναν ήταν ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος. Μιλώντας στο Kontra εκτόξευσε μια φαρμακερή ατάκα, λέγοντας:

«Εγώ Ευαγγέλια ξέρω το κατά Μάρκο, κατά Λουκά, κατά Ματθαίο και κατά Ιωάννη… Αυτά είναι τα 4 ευαγγέλια που πιστεύει ο ελληνικός λαός και όλοι οι χριστιανοί. Τίποτα δεν είναι γραμμένο σε πέτρα».

«Αν έχει γίνει λάθος, το λάθος το παραδέχτηκε ο κ. Παπαδημητρίου, αλλά έγινε. Ευαγγέλιο δεν είναι τίποτα στη ζωή. Όλα ανατρέπονται. Η κυβέρνηση λάθη θα κάνει ή λάθος δηλώσεις. Κι εγώ το έχω κάνει και το μετάνιωσα. Ανθρώπινο είναι. Μοιραίο» συμπλήρωσε, προσπαθώντας να «σουλουπώσει» την κριτική του.

Βέβαια ο κ. Λοβέρδος είναι μάλλον «αναρμόδιος» να πετάει σπόντες για λάθος δηλώσεις συναδέλφων του, αφού πριν λίγες μέρες δέχτηκε μαζικά πυρά για παλαιότερη δήλωσή του ότι είναι υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους. Γι’ αυτή τη ντροπιαστική θέση, ο υφυπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας την ασυναρτησία ότι ήταν μεν υπέρ της συνεκμετάλλευσης, αλλά εννοούσε η κάθε χώρα να εκμεταλλευτεί αυτά που της… ανήκουν.

Παρόλα αυτά, η σπόντα του κ. Λοβέρδου επιβεβαιώνει ότι οι γαλάζιοι που κινούνται στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, εξακολουθούν να τα έχουν… μαζεμένα στον Άκη Σκέρτσο, ειδικά από τότε που πρωτοστάτησε στο να ψηφιστεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Η συντηρητική πτέρυγα χρεώνει στον υπουργό Επικρατείας ότι είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για τη μετάλλαξη της παράταξης και τη δημοσκοπική κατρακύλα της κυβέρνησης.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητο «τουπέ» ο «Φραπές» – Έκλεισε το μάτι απειλητικά στον Ηλιόπουλο – «Και να είχα νούμερα τζόκερ σε εσένα θα τα έδινα;»

Με την κάλυψη της ΝΔ ο Ξυλούρης ή «Φραπές» ή... «Τζίτζης» εξευτέλισε πλήρως τον θεσμό της Εξεταστικής Επιτροπής

Κοινωνία
Κοινωνία: Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η ακρίβεια που συντηρεί η κυβέρνηση είναι η πραγματική βία και όχι οι αγρότες – 20% ακριβότερο φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μίνιμουμ 186 ευρώ χρειάζεται μια 4μελής οικογένεια για να προμηθευτεί τα απαραίτητα - Απλησίαστες οι τιμές για κρέας και τυροκομικά

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο «Φραπές» που θα έφερνε… στοιχεία, επικαλέστηκε δικαίωμα στη σιωπή – «Άλλος μιλούσε με το κινητό μου»

«Γαλάζια» κοροϊδία στο πανελλήνιο - Ο Ξυλούρης που έλεγε ότι θα φέρει ντοσιέ με... φορτωτή, τελικά δεν απαντά σε τίποτα!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Ψηφιακός κλοιός μέσω των social media: Η Αυστραλία φέρνει την ταυτοποίηση ηλικίας – Οι ΗΠΑ θεσπίζουν «διαβατήριο» φρονημάτων!

Δούρειος ίππος τα social media - Η Αυστραλία φέρνει την ψηφιακή ταυτοποίηση από την πίσω πόρτα - Οι ΗΠΑ απαιτούν το ιστορικό 5 χρόνων από τους τουρίστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Κινητοποιήσεις αγροτών: Εξοργιστικό σκηνικό στο Ρίο – Αστυνομική βία, χημικά και κλούβες να μπλοκάρουν ακόμα και ασθενοφόρα!

Ξεφεύγει η άγρια καταστολή - Αδιανόητο περιστατικό στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με τις κλούβες να διακινδυνεύουν ακόμα και ζωές ασθενών

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Θεία Λειτουργία υπέρ των αθλητών, προπονητών και παραγόντων των ολυμπιακών αθλημάτων

Κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την κατ’ έτος τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των αθλητικών παραγόντων όλων των ολυμπιακών αθλημάτων.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Γιώργος Φλωρίδης: Χυδαία επίθεση στους αγρότες – «Δεν τους νοιάζουν οι συνάνθρωποί τους – Κανείς δεν έχει καταλάβει τι αιτήματα έχουν»

Παραλήρημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης - Την ταλαιπωρία που η ίδια η κυβέρνηση προκαλεί στους καρκινοπαθείς, ο Γιώργος Φλωρίδης την «φορτώνει» στους αγρότες!

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

Δημοσκόπηση Interview: Πάνδημη υποστήριξη στους αγρότες – Σχεδόν οι 8 στους 10 συμφωνούν με τα αιτήματά τους – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα

To 76% των Ελλήνων απαντούν ότι οι αγρότες έχουν δίκιο - Ακόμα και για το ευαίσθητο θέμα των μπλόκων το 53% τα στηρίζει

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Ζάκυνθος: Ένα δίχρονο παιδάκι νεκρό από πίτμπουλ – Χάσαμε το μέτρο απέναντι στη φύση και το πληρώνουμε με αίμα;

Η φύση δεν εκδικείται αλλά ενίοτε μας θυμίζει με τραγικούς τρόπους ότι δεν χωρά στα καλούπια της υποκειμενικής «φιλοζωίας» μας

Ελευθέριος Ανδρώνης