ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2022: Πόσο μειώθηκε η τιμή του οβελία μετά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων

Σημαντική πτώση στην τιμή του αρνιού παρατηρείται στις αγορές μετά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για τη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Πάσχα 2022: Σημαντική πτώση στην τιμή του αρνιού παρατηρείται στις αγορές μετά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για τη γιορτή της Χριστιανοσύνης
Πάσχα 2022: Σημαντική πτώση στην τιμή του αρνιού παρατηρείται στις αγορές μετά τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για τη γιορτή της Χριστιανοσύνης
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πάσχα 2022: Η μαζική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας και ειδικά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει επηρεάσει σημαντικά τις τιμές στον πασχαλινό οβελία. Και όταν λέμε επηρεάσει, εννοούμε πτωτικά.

Είναι  χαρακτηριστικό ότι στις κεντρικές αγορές των δύο μεγαλύτερων πληθυσμιακά πόλεων της χώρας παρατηρείται πτώση στην τιμή του οβελία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στην μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για το Πάσχα, με τα κρεοπωλεία να προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες από όσους παρέμειναν στο κλεινόν άστυ.

Πιο συγκεκριμένα οι καταναλωτές στην Βαρβάκειο αγορά μπορούν να προμηθευτούν τον οβελία από 7 ευρώ έως 10 ευρώ πλέον.  Από εκεί και πέρα το χοιρινό ξεκινά από 4,5 ευρώ και είναι μια συχνή επιλογή, όπως αναφέρουν οι κρεοπώλες. Μέσα στην ημέρα δεν αποκλείεται να γίνουν και περαιτέρω εκπτώσεις.

Οσον αφορά τις τιμές του οβελία στη Θεσσαλονίκη, αυτές κυμαίνονται από 9 έως 10 ευρώ το κατσικάκι. Όπως είπαν οι μαγαζάτορες οι τιμές όλη την Μεγάλη Εβδομάδα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

«Ο κόσμος περιμένει σήμερα να πάρει όλο το αρνάκι γιατί δεν έχει πού να το βάλει», δήλωσε κρεοπώλης που μίλησε στον ΣΚΑΪ, για να προσθέσει ότι κάποιοι έχουν στραφεί στο κοτόπουλο και το χοιρινό που είναι πιο οικονομικά κρέατα.

Στην Βαρβάκειο Αγορά το «παρών» έδωσε και συνεργείο της ΕΡΤ όπου κατέγραψε περιορισμένη κίνηση, καθώς οι περισσότεροι είχαν ήδη φροντίσει να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Πάσχα 2022: Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ




Exit mobile version