ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Πανάκριβα όλα στην Ελλάδα – Καλύτερα στο Νησί του Πάσχα!

Γιατί το Νησί του Πάσχα είναι πιο ιδανικός προορισμός από την Ελλάδα
Πάσχα: Πανάκριβα όλα στην Ελλάδα – Καλύτερα στο Νησί του Πάσχα!

Πάσχα: Μία οικογένεια που θέλει να κάνει μία μικρή εξόρμηση 4 ημερών με πάρα πολύ συντηρητική παραμονή θα χρειαστεί για τα μεταφορικά 100€ (με ΙΧ), 400€ για ακτοπλοϊκά εισιτήρια) ή 600€ (αεροπορικά).

Η διαμονή υπολογίζεται στα 120€ με 800€, ενώ η διατροφή στα 400 ευρώ και οι καφέδες και τα ποτά στα 100€.

Συνολικά η οικογένεια θα ξοδέψει στα 720€ με 1.900€.

Όπως καταλαβαίνετε είναι πανάκριβες οι πασχαλινές εξορμήσεις, αν και οι τουριστικοί προορισμοί παρουσιάζουν πληρότητα ως και 100%.

Τα έξοδα ξεκινούν από τα μεταφορικά ακόμα και για πολύ κοντινούς προορισμούς.

Για παράδειγμα, με ΙΧ προς Καλαμάτα με διόδια χρειάζονται 49.55€ (απλή μετάβαση).

Με πλοίο για Σπέτσες υπολογίζεται στα 48€ (άτομο) και 192€ (οικογένεια), ενώ με αεροπλάνο για Ζάκυνθο υπολογίζεται στα 83€ (άτομο) και 332€ (οικογένεια).

Αναφορικά με τη διαμονή, όπως φαίνεται σε δημοφιλή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, η διανυκτέρευση στην Πάρο σε δημοφιλή καταλύματα ξεκινάει από τα 48 ευρώ και φτάνει τα 83 ευρώ.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, με το 85% ήδη γεμάτο, για 4 διανυκτερεύσεις σε δημοφιλή καταλύματα η διανυκτέρευση είναι από 260 (65€/βραδιά) έως 804 € (201€ / διανυκτέρευση).

Στην Χαλκιδική σε πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης οι τιμές στα προτεινόμενα καταλύματα είναι από 31€ έως 118€ ανά διανυκτέρευση, ενώ στα ξενοδοχεία, με το 80% ήδη γεμάτο, οι τιμές είναι από 172€ έως 589€ για τα δημοφιλέστερα καταλύματα.

Στον αντίποδα, τα τουριστικά γραφεία προσφέρουν διακοπές 14 ημερών στο Νησί του ΠάσχαΜπουένος Άιρες, Σαντιάγκο και Ουρουγουάη για 3290€, δηλαδή 235 ευρώ την ημέρα, όσο περίπου κοστίζει η διαμονή σε έναν τουριστικό προορισμό και εντός της χώρας.

Εναλλακτικά, 6 ημέρες σε Μιλάνο, Βερόνα, Μπέργκαμο, Λίμνη Κόμο και Βενετία με αεροπορική μεταφορά Ελλάδα – Ιταλία είναι στα 745€, κόστος δηλαδή που σε κάποιες περιπτώσεις είναι όσο οι μισές ημέρες σε κάποιον από τους περιζήτητους ελληνικούς προορισμούς.

Ρεπορτάζ για τους ελληνικούς προορισμούς εν όψει Πάσχα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάσχα: Πανάκριβα όλα στην Ελλάδα – Καλύτερα στο Νησί του Πάσχα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.