ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πασχαλινή έξοδος: Αυξημένο το κόστος της μετακίνησης – Πόσο θα σας κοστίσει μια εκδρομή (vid)

Πάσχα: «Απαγορευτική» η έξοδος των εκδρομέων λόγω των αυξημένων τιμών στα καύσιμα, τα ακτοπλοϊκά και τα διόδια.
Πασχαλινή έξοδος: Αυξημένο το κόστος της μετακίνησης – Πόσο θα σας κοστίσει μια εκδρομή (vid)

«Αλμυρή» η πασχαλινή έξοδος για όσους θελήσουν να πάνε στους τόπους καταγωγής τους ή για εκδρομή. Τόσο στα νησιά όσο και στην Ηπειρωτική Ελλάδα, την οποία προτιμούν οι περισσότεροι Έλληνες για προορισμό το Πάσχα σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες.

Η ακρίβεια που παρατηρείται στα καύσιμα, τα διόδια, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φυσικά στα διάφορα καταλύματα δυσκολεύει αρκετούς πολίτες που θέλουν να «αποδράσουν» από τα μεγάλα αστικά κέντρα και να περάσουν μερικές ξέγνοιαστες μέρες μακριά από τις οικίες τους.

Για παράδειγμα σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το κόστος εκδρομής στην Κέρκυρα για μια τετραμελή οικογένεια. Χρειάζεται για καύσιμα, διόδια και ακτοπλοϊκά 375 ευρώ. Και αφού οι εκδρομείς φτάσουν θα πληρώσουν από 165 ευρώ τη βραδιά με ημιδιατροφή. Σύνολο για τρεις διανυκτερεύσεις 855 ευρώ!

Στις Κυκλάδες τώρα, για να φτάσει μια τετραμελής οικογένεια στην Πάρο μόνο για ακτοπλοϊκά εισιτήρια χρειάζεται 450 ευρώ και για ένα οικογενειακό δωμάτιο από 150 ευρώ τη βραδιά. Έτσι το σύνολο που θα ξοδέψει για τρεις διανκυκτεύσεις 900 ευρώ!

Πιο οικονομικό το κόστος μετάβασης για μια πασχαλινή έξοδο στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Για παράδειγμα, προκειμένου κάποιος να φτάσει στην Καλαμάτα το κόστος μετακίνησης ανέρχεται περίπου στις 95 ευρώ. Εκεί θα πρέπει να πληρώσουμε από 180 ευρώ τη βραδιά για τέσσερα άτομα. Συνολικά για τρεις διανυκτερεύσεις 634 ευρώ.

Από εκεί και πέρα στο Πήλιο θέλουμε 132 ευρώ έξοδα μετακίνησης, ενώ για τρεις βραδιές θα χρειαστεί να πληρώσουμε 582 ευρώ.

Φυσικά στα παραπάνω κόστη πρέπει να προστεθούν τα έξοδα για φαγητό και γενικότερα για την καθημερινότητά μας στους διάφορους προορισμούς που θα επιλέξουμε.

Πάντως η πληρότητα των καταλυμάτων στην φετινή πασχαλινή έξοδο είναι από τις μεγαλύτερες  εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά μετά και την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Πασχαλινή έξοδος: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πασχαλινή έξοδος: Αυξημένο το κόστος της μετακίνησης – Πόσο θα σας κοστίσει μια εκδρομή (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.