ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pass Ακρίβειας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα – Αρκούν για να δώσουν ανάσα στην κοινωνία;

Τα νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας ανακοινώνει η Κυβέρνηση στη ΔΕθ.
Pass Ακρίβειας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα – Αρκούν για να δώσουν ανάσα στην κοινωνία;

Pass ακρίβειας: Στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το νέο πακέτο μέτρων το οποίο θα απευθύνεται σε νέους, οικονομικά αδύναμους πολίτες και συνταξιούχους.

Μετά τις εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ενάντια στη συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια, τον υψηλό πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση.

Σε προτεραιότητα μπαίνουν οι νέοι που έχουν δυσκολίες με την εύρεση εργασίας με καλό μισθό αλλά και ενοικίασης σπιτιού με χαμηλό ενοίκιο.

Ακολουθούν οι συνταξιούχοι οι οποίοι θα δουν μετά από 12 χρόνια οι συντάξεις τους να «ξεπαγώνουν» ενώ και οι ευάλωτες ομάδες όπως οι πολύτεκνοι και τα άτομα με αναπηρία θα επωφεληθούν με νέα επιταγή ακρίβειας.

Στεγαστικά προγράμματα – Αυξήσεις συντάξεων – Pass ακρίβειας

Την ώρα που γίνονται οι διεργασίες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2023 (φτάνοντας τα 751 ευρώ), ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για τη διευκόλυνση εύρεσης εργασίας ενώ στοχεύεται και η επιστροφή επιστημόνων από το εξωτερικό.

Ακόμη όσον αφορά τους νέους οι οποίοι δυσκολεύονται οικονομικά και βλέπουν τα όνειρα τους να μην έχουν μέλλον στην Ελλάδα, θα υπάρξουν στεγαστικά προγράμματα στο πρότυπο άλλων Ευρωπαϊκών χωρών (Πορτογαλία, Ισπανία κ.α.) με στόχο να αποκτήσουν φτηνή στέγη οι νέοι και τα νεαρά ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, στα σκαριά υπάρχει ένα σχέδιο για τη χορήγηση άτοκων δανείων σε νεαρά ζευγάρια για την αγορά ή επισκευή πρώτης κατοικίας. Το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • Επιδότηση επιτοκίου για δάνειο αγοράς ή επισκευής πρώτης κατοικίας
  • Επιδότηση ενοικίου με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια (εξετάζεται και η περίπτωση των φοιτητών)
  • Μακροχρόνια μίσθωση και αγορά σπιτιού στη συνέχεια με έκπτωση τιμής ίσης με τα ενοίκια

Όσων αφορά τους συνταξιούχους, πάνω από 1 εκατομμύριο αναμένεται να δουν αύξηση της τάξεως του 6% στις συντάξεις τους μετά από 12 χρόνια παγώματος. Αυτό θα είναι το νέο πακέτο στήριξης αναφορικά με τις συντάξεις από το 2023.

Τέλος, νέο Pass ακρίβειας θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες με βάση το μοντέλου αυτού που δόθηκε το περασμένο Πάσχα. Η νέα επιταγή ακριβείας θα ανακοινωθεί επίσης στη ΔΕΘ.

Αυξήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν και στο επίδομα θέρμανσης, στην επιδότηση του στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας ενώ και το Fuel Pass 3 είναι πολύ πιθανό.

Ειδήσεις σήμερα

Ηλεκτρινό Ρέύμα: Τρομερές αυξήσεις από τον Σεπτέμβριο

Ενεργειακά Lockdown: Από ξεκινάει και που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα

Αλλάζει ρότα ο Αλέξης Τσίπρας – Άνοιγμα στα κανάλια: «Μόνο έτσι θα είσαι ξανά πρωθυπουργός»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Pass Ακρίβειας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα – Αρκούν για να δώσουν ανάσα στην κοινωνία;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις