ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης: Οι λέξεις που δεν θα σβήσουν ποτέ…

Ο Πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης αφήνει παρακαταθήκη ομιλίες με πόνο ψυχής που δεν σβήσουν ποτέ
Πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης: Οι λέξεις που δεν θα σβήσουν ποτέ…

Πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης: Θλίψη προκάλεσε η εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Βασιλείου-Ευαγγέλου Βολουδάκη, Εφημερίου και Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πευκακίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ένας Κληρικός που αφήνει παρακαταθήκη ομιλίες με πόνο ψυχής και με λόγια καρδιάς, ιδίως την δύσκολη περίοδο του Covid-19.

Τα κηρύγματα του αποτέλεσαν στήριγμα για τους πιστούς και τον λαό που τόσο δοκιμάστηκε. Αξιοσημείωτο δε είναι πως διετέλεσε επί σειρά ετών Μέλος της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», Υπεύθυνος Σεμιναρίων Εξομολογητικής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ υπήρξε πνευματικός πατέρας πλήθους πιστών, προσφέροντας εξ αυτών στην Εκκλησία πολλούς Κληρικούς.

Πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης: «Αυτό το αίσχος δεν θα το σβήσει η ιστορία»

Αυτά είναι τα ανεξίτηλα λόγια που θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό και την καρδιά μας από τον αείμνηστο Πατέρα Βασίλειο Βολουδάκη ο οποίος έφυγε απρόσμενα για τους ουρανούς μόλις την περασμένη Δευτέρα 19/2/24 και άφησε πλούσια ποιμαντική παρακαταθήκη όπως και ύψωσε από τους πρώτους τα λάβαρα επαναστάσεως κατά τα <<τυραννικά>> διαστήματα εγκλεισμού της χώρας μας μέχρι το έσχατο σημείο να σφραγιστούν οι εκκλησίες στην διάρκεια των εορτών του Αγίου Πάσχα, της Αναστάσεως και των Χριστουγέννων!

Μία ακόμη μεγάλη απώλεια εν το κόσμο για την Εκκλησία του Χριστού μας όπου είμαστε σίγουροι πως έκρινε να τον πάρει κοντά του την κατάλληλη στιγμή και αφού άφησε το στίγμα του στην εκκλησιαστική και πολιτική ζωή του τόπου μας !

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε αδελφέ ημών!

Το παράδειγμα σου να είσαι σίγουρος πώς είδη έχει εμπνεύσει και ακολουθούν πολλοί απλοί πιστοί αλλά και ιερωμένοι στην ιερή μας χώρα, που δεν έμαθαν να υπηρετούν ολοκληρωτικά καθεστώτα και δεν παριστάνουν πώς ξέχασαν την φαιά ουσία της δημοκρατίας που είναι συνυφασμένη του ανοιχτού διαλόγου και όχι των προκαθορισμένων αποφάσεων και πολιτικά κατασκευασμένης  ορθής σκέψης, όπου μέχρι και τον αριθμό των βουλευτών που θα ψήφιζαν το ανεπαίσχυντο νομοσχέδιο κατάφερε να προβλέψει ο φωτισμένος πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης μέσω ενός ανθρώπου που γνώριζε τα ενδότερα και όπου κατέδειξε για μία ακόμη φορά την άβουλη τελικά Βουλή των Ελλήνων!

Τέλος να μην ξεχάσουμε πώς ο Πατέρας Βασίλειος ως άνθρωπος σίγουρα δεν ήταν αλάνθαστος όπως μάλιστα μας έλεγε χαρακτηριστικά ακόμη και για τους Αγίους της εκκλησίας μας, με την διαφορά πώς οι Άγιοι σίγουρα δεν θα άφηναν κάτι που έχουν κάνει ή μεταφέρει στον λόγο τους να διαιωνίζεται στο σήμερα χωρίς να το έχουν διασαφηνίσει. Ωστόσο μέσω της εν Χριστώ ζωής, της διακονίας και του παραδείγματός του έχουμε την βεβαιότητα, την πίστη και την ελπίδα πώς θα είναι στα δεξιά του Κυρίου και θα πρεσβεύει για τις δικές μας ψυχές και ενισχύει με δύναμη τις προσπάθειες μας εδώ στην γη έως ότου προσχωρήσουμε κι εμείς στο μεγάλο αυτό τελευταίο ταξίδι της ζωής!

Καλό Παράδεισο Πατέρα Βασίλειε!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης: Οι λέξεις που δεν θα σβήσουν ποτέ…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.