ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατήρ Βησσαρίων: Να παρέμβει το Υπ.Υγείας και ο Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης για τον θάνατο της 14χρονης Γωγούς

Την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας ζητά μέσω της RealNews ο πατέρας της άτυχης μαθήτριας
Πατήρ Βησσαρίων: Να παρέμβει το Υπ.Υγείας και ο Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης για τον θάνατο της 14χρονης Γωγούς

Η οικογένεια της 14χρονης Γωγούς, που φέρεται να κατέληξε από σηπτικό σοκ, μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, πιστεύει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρικό λάθος του χειρουργού, ο οποίος δεν έχει τεθεί -μέχρι σήμερα- σε αργία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κατηγορούμενος γιατρός, μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ. Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση, πράξη την οποία αρνήθηκε.

Για την παραπομπή του ή μη σε δίκη για την υπόθεση της ανήλικης Γωγούς θα αποφασίσει με βούλευμα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

«Αυτός ο άνθρωπος απασχολεί τη Δικαιοσύνη συνεχώς και το παιδί μου είναι ένα από τα θύματά του.

Πασχίζω για τη δικαίωση της μνήμης της Γωγούς και για να μπορέσουμε να αντέξουμε το πένθος που βιώνει η οικογένειά μας από τον χαμό του παιδιού μας», δηλώνει στη RealNews ο πατήρ Βησσαρίων, τονίζοντας ότι ο αγώνας του δεν θα σταματήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος γενικός χειρουργός, στην απολογία του, τόνισε ότι ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, ενώ επικαλέστηκε την εμπειρία του σε τέτοιου είδους επεμβάσεις, τονίζοντας ότι έχει συμμετάσχει σε πάνω από 3.000 χειρουργεία.

Να σημειωθεί πως ο εν λόγω γιατρός έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μιας γυναίκας 41 ετών μετά τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου και του επιβλήθηκε φυλάκιση τριών ετών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πατήρ Βησσαρίων: Να παρέμβει το Υπ.Υγείας και ο Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης για τον θάνατο της 14χρονης Γωγούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.