ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες της εστίασης και κλείνουν τα μαγαζιά τους!

Με τα νέα μέτρα οι επιχειρηματίας στην Πάτρα έχουν φτάσει στα όρια τους.
Πάτρα: Διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες της εστίασης και κλείνουν τα μαγαζιά τους!

Όλο και περισσότερο δυσκολεύονται πλέον οι επιχειρηματίες με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με αυτούς στην Πάτρα να διαμαρτύρονται έντονα.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό και έτσι θα κλείσουν για 24 ώρες τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Ο ΣΚΕΑΝΑ λοιπόν, ζήτησε από τα μέλη του, να βάλουν λουκέτο για αυτή τη μία μέρα και να συγκεντρωθούν στην πλατεία Γεωργίου στις 11 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενόψει των επερχόμενων σκληρών μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση σε συνδυασμό με το ενεργειακό κόστος και το κύμα ακρίβειας σε πρώτες ύλες, που στραγγαλίζουν τις επιχειρήσεις μας, ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί τα μέλη του, τους παραγωγικούς φορείς του Νομού και τους πολίτες σε διαμαρτυρία- κινητοποίηση, την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου.

Τα καταστήματα εστίασης θα παραμείνουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλο το 24ωρο.

Στην διαμαρτυρία θα συμμετέχει μαζί με εμάς και ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών, Μανικιούρ Πεντικιούρ Νομού Αχαΐας η «Αγία Τριάς» ενώ αναμένεται η επίσημη συμμετοχή και άλλων Σωματείων.

– Υγειονομικά μέτρα που να είναι εφαρμόσιμα και να στηρίζονται στην λογική

-Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με άμεσες προσλήψεις προσωπικού και αύξηση κλινών Μ.Ε.Θ.

–  Κατάργηση όλων των μέτρων που μας καθιστούν ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρίς να είμαστε

– Μείωση του ενεργειακού κόστους με καμία διακοπή και δόσεις βάσει του 5% του εισοδήματος για όσο διαρκεί η πανδημία

– Κατάργηση των απαιτήσεων για καταβολή επιστρεπτέων προκαταβολών

– Μείωση του Φ.Π.Α. στο 8% για όσο διαρκεί η πανδημία σαν αντισταθμιστικό μέτρο στις ανατιμήσεις για διατήρηση της ισορροπίας στις τιμές της αγοράς

– Επαναφορά του αφορολόγητου

– Rapid test δημόσια και δωρεάν για όλους

– Επίδομα ανεργίας σε όσους έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας

– Κατάργηση των εξοντωτικών προστίμων των 5.000€ και 15 ημέρες κλείσιμο καταστήματος, ως μέτρα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας (έλεγχος- ταυτοπροσωπία πελατών)

– Δυνατότητα της εστίασης για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ

– Άμεση καταβολή των κεφαλαίων επανεκκίνησης για όλους

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα λάβει μέρος και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, ο οποίος χαρακτηρίζει άδικα και τιμωρητικά τα νέα μέτρα».

https://youtu.be/9hFytfQE0OE

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάτρα: Διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες της εστίασης και κλείνουν τα μαγαζιά τους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.