ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παυλάκης: «Το State Department έβγαλε οδηγία να μην έρθουν διακοπές στην Ελλάδα οι Αμερικανοί»

Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, μίλησε για τις αποφάσεις για για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.
Παυλάκης: «Το State Department έβγαλε οδηγία να μην έρθουν διακοπές στην Ελλάδα οι Αμερικανοί»

Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, μίλησε για τις αποφάσεις για για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης. Αναφέρθηκε στις αποφάσεις για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Αλλά και ποιες αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις του ανοίγματος της κοινωνίας στην πανδημία.

«Δεν άκουσαν εμένα που δεν φύγαμε το Πάσχα, την απλή λογική άκουσαν. Με 3.000 κρούσματα τη μέρα, το πεδίο χειρισμών είναι ελάχιστο. Ευτυχώς ο πρωθυπουργός το πήρε πάνω του και δεν επετράπη η μετακίνηση εκτός νομού. Είχα πει ότι αν δεν πέσουν τα κρούσματα δε θα πάμε καλά. Το έλεγα πριν το Πάσχα για να σωθεί και το Πάσχα, ήταν σχετικά εφικτό. Τώρα είναι εφικτό να σωθεί το καλοκαίρι αν πέσουν τα κρούσματα. Οι Πορτογάλοι είχαν πενταπλάσιο κύμα από την Ελλάδα, και το έκοψαν μαχαίρι. Αν το κάνει και η Ελλάδα αυτό, το καλοκαίρι θα πάει καλά. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα ανοίξει ο τουρισμός, και όλα θα έχουν ανοίξει με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πριν ανοίξει ο τουρισμός. Χρειάζεται μια καμπάνια να δείξει τους κινδύνους, και τα καλά παραδείγματα άλλων χωρών», είπε ο κ. Παυλάκης.

«Το State Department έβγαλε οδηγία να μην έρθουν διακοπές στην Ελλάδα οι Αμερικανοί»

«Βλέπανε να πέφτει η καμπύλη, αλλά τα λύματα ανεβαίνουν ξανά. Η μέτρηση αυτή σου λέει τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Τα λύματα δεν πέφτουν στην Αττική, αντίθετα έχουν μια ανησυχητική τάση να αυξάνονται. Το Πάσχα θα είναι δύσκολα τα πράγματα, το βλέπετε μπροστά σας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει επιπέδωση των κρουσμάτων. Οι θάνατοι μπορούν να πάνε και παραπάνω δυστυχώς. Αλλά και η επιπέδωση των κρουσμάτων στα νούμερα που βρισκόμαστε δεν είναι κάτι καλό. Ήδη στην Αμερική εχθές το State Department έβγαλε οδηγία ότι η Ελλάδα υποβιβάζεται άλλη μια σκάλα στις σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες, με αφορμή το θέμα της πανδημίας. Η Μεγάλη Βρετανία έμεινε σε αυτόν τον κατάλογο. Η Ελλάδα μπήκε τώρα», συνέχισε ο ίδιος σχετικά με όσα περιμένουμε από εδώ και πέρα.

«Για πολύ καιρό, πολλοί κάνουν τις επιθυμίες τους πραγματικότητα αντί να καταλάβουν ότι ο ιός είναι φυσικό φαινόμενο. Ο ιός έχει επεκταθεί, έχουμε τεράστιο ιικό φορτίο. Υπήρχαν επικοινωνιακά στοιχεία στην ομιλία του πρωθυπουργού. Κρατούσε μεγάλο καρότο και μικρό μαστίγιο. Το καρότο είναι ότι άνοιξε η πλατφόρμα για νεότερες ηλικίες, αλλά τα εμβόλια είναι τα ίδια. Το βλέπω σαν μια προπληρωμή που έκανε, ότι ανοίγουν όλα, αλλά σας παρακαλούμε να κατεβάσετε τα κρούσματα, να σταματήσετε τις πλατείες. Αυτό στις κοινωνίες δε δουλεύει», σχολίασε ο κ. Παυλάκης αναφορικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

«Το άνοιγμα της εστίασης τώρα έγινε. Οι καταστηματάρχες θα στοκάρουν από τη Μεγάλη Βδομάδα και θα κάτσουν να τα κοιτούν. Θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 4-5 του μήνα. Υγειονομικά για το άνοιγμα της εστίασης, εδώ θα είμαστε και θα δούμε. Λένε ότι θα γίνει με αναγκαστικά self-tests, εγώ λέω ότι πρέπει να γίνουν σταδιακά τα πράγματα», ανέφερε ο κ. Παυλάκης σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης.

«Ξέρουμε τη συνταγή της επιτυχίας. Η Ελλάδα νίκησε τον ιό και πέρασε το περασμένο καλοκαίρι σχετικά καλά. Η ίδια συνταγή μπορούσε να εφαρμοστεί και για αυτό το Πάσχα. Καθίστε σπίτι με την οικογένειά σας, δείτε τις λειτουργίες από την τηλεόραση, και δε χρειάζεται να πάμε σε ένα μέρος να συνωστιστούμε. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας. Είναι πολύ απλό», τόνισε κλείνοντας ο κ. Παυλάκης.

Πηγή: Mega

Πάσχα: «Φρούριο» τα διόδια για να μην πάμε στο χωριό (vid)

Μητσοτάκης: «Πιθανότερο να τρακάρεις από το να έχεις παρενέργειες από το εμβόλιο»

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία