ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παύλος Μαρινάκης: Κάλυψε πλήρως τους εκβιασμούς των ψηφοφόρων από Λευτέρη Αυγενάκη και Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Παύλος Μαρινάκης έβαλε πλάτη στους υπουργούς που χρησιμοποίησαν απειλές στους ψηφοφόρους, σε Χαλάνδρι και Θεσσαλία
Παύλος Μαρινάκης: Κάλυψε πλήρως τους εκβιασμούς των ψηφοφόρων από Λευτέρη Αυγενάκη και Άδωνι Γεωργιάδη

Λίγες ώρες πριν τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έσπευσε να καλύψει πλήρως τις «Μαυρογιαλούρικες» τακτικές εκβιασμού των ψηφοφόρων, ξεπλένοντας τις άθλιες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στο Χαλάνδρι και του Λευτέρη Αυγενάκη στη Θεσσαλία, με τις οποίες οι δύο υπουργοί ούτε λίγο – ούτε πολύ είπαν προς τους πολίτες ότι αν δεν ψηφίσουν τους εκλεκτούς της ΝΔ, δεν θα πάρουν τα λεφτά που περιμένουν ή θα αργήσουν να τα πάρουν.

Αποδεικνύεται επομένως ότι όλο αυτό το κλίμα εκβιασμού που στήθηκε πάνω από την κάλπη, και στέλνει τη Δημοκρατία 60 χρόνια πίσω, καλλιεργείται με τις ευλογίες του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Παύλος Μαρινάκης βαφτίζοντας το μαύρο – άσπρο, προσπάθησε να βγάλει τρελούς τους δημοσιογράφους και φυσικά τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Ενώ οι δύο υπουργοί χρησιμοποίησαν σαφέστατες απειλές κατά των ψηφοφόρων, φοβερίζοντάς τους με οικονομικό αποκλεισμό, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι επρόκειτο απλά για… πολιτικές εκτιμήσεις που αφορούν τις θέσεις των αντίπαλων υποψηφίων σε Θεσσαλία και Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι «να τα βάλουμε σε μια σειρά γιατί νομίζω ότι υπάρχει μία πλήρης παρανόηση» και ότι οι υπουργοί δεν είπαν ότι «δεν θα δοθούν ΕΣΠΑ, ούτε είπε ο κ. Αυγενάκης ότι δεν θα δοθούν αποζημιώσεις».

Αναφορικά με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τα όσα είπε για «το αποτέλεσμα της κάλπης, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε το «πρωτοφανές φυσικό φαινόμενο» που χτύπησε τη Θεσσαλία, και ουσιαστικά υποστήριξε ότι μόνο ο άνθρωπος που άφησε την Θεσσαλία στο έλεος της καταστροφής, μπορεί τώρα να την… σώσει.

«Έχουμε μία περίπτωση ενός ανθρώπου που ανήκει στον δικό μας πολιτικό χώρο, με κάποια συγκεκριμένα έργα τα οποία έγιναν, προφανώς πρέπει να γίνουν και άλλα» ανέφερε για τον γαλάζιο περιφερειάρχη, ενώ επιτέθηκε στον Δημήτρη Κουρέτα, χαρακτηρίζοντάς τον «έναν άνθρωπο που στηρίζεται από πολιτικές δυνάμεις που όταν είχαν τη δυνατότητα ούτε καν το 112 δεν σκέφτηκαν να προχωρήσουν».

Τραγελαφικό το ότι ο Παύλος Μαρινάκης χρησιμοποίησε τη χρήση του 112 σαν επιχείρημα… υπέρ του Κώστα Αγοραστού, αφού στην περίπτωση της κακοκαιρίας Daniel η υπηρεσία του 112 εξελίχθηκε σε ένα γιγαντιαίο φιάσκο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το βυθισμένο χωριό του Παλαμά όπου εστάλη μήνυμα στους κατοίκους δυόμισι ώρες αφότου είχαν πλημμυρίσει τα πάντα.

Ακόμα χειρότερα, η περιφέρεια Θεσσαλίας φέρεται να ήταν αυτή που έδωσε την εντολή να υπάρχει ρήγμα στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη, για να κατευθυνθούν τα νερά στην περιοχή του Παλαμά, ώστε να μην υπάρξει πολιτικό κόστος από πλημμύρα στην πόλη της Καρδίτσας. Και αντί να έχει παραιτηθεί ήδη ο Κώστας Αγοραστός μετά από τους 15 θανάτους στη Θεσσαλία και τη σαρωτική καταστροφή στο Νομό, έφτασε να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι πήγε «τη Θεσσαλία μπροστά, πρώτη στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Και οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας όχι μόνο δεν βρίσκουν το δίκιο τους για την καταστροφή που υπέστησαν λόγω της ανύπαρκτης Πολιτείας, άλλα είδαν και τον Λευτέρη Αυγενάκη να τους απειλεί, και σήμερα τον Παύλο Μαρινάκη να βάζει και τη «βούλα» στον εκβιασμό, λέγοντας ότι «το ερώτημα είναι να γκρεμίσουμε αυτά που έχουμε κάνει και να κάνουμε και δέκα βήματα πίσω με μια πολιτική επιλογή αυτών οι οποίοι ξέρουν μόνο να πετροβολούν, να λιθοβολούν πολιτικά εννοώ, ή να προχωρήσουμε παρακάτω».

Για το παραλήρημα του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι, ο Παύλος Μαρινάκης παρείχε την ίδια κάλυψη όπως και με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Συγκεκριμένα απάντησε ότι: «ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε ότι δεν θα πάρει ένας δήμος οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο (σ.σ. το νέο ΕΣΠΑ). Είπε ότι όταν υπάρχει σε έναν δήμο ένας άνθρωπος που ανήκει στην άκρα αριστερά και δεν αποδέχεται κάποιες βασικές αρχές, όπως είναι η οικονομική εξέλιξη, η απορρόφηση κονδυλίων, η ανάπτυξη η οικονομική, είναι προβληματικό. Από εκεί και πέρα οι πολίτες θα επιλέξουν».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παύλος Μαρινάκης: Κάλυψε πλήρως τους εκβιασμούς των ψηφοφόρων από Λευτέρη Αυγενάκη και Άδωνι Γεωργιάδη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.