ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παύλος Μελάς: Αποκαταστάθηκε το σπίτι Οικία του ήρωα Μακεδονομάχου (vid+pics)

Παύλος Μελάς: Στις 13 Οκτωβρίου 2020 (ημερομηνία σημαδιακή καθώς σκοτώθηκε στις 13/10/1904)  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσίασε, την αποκατεστημένη Οικία του  ήρωα Μακεδονομάχου,  στην Κηφισιά. Το σπίτι του Παύλου Μελά, ο οποίος υπήρξε σύμβολο πατριωρισμού, ανακαινίσθηκε και παραδίδεται στην υπηρεσία του Έθνους και του Λαού ως ένα μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παύλος Μελάς:...

Παύλος Μελάς: Αποκαταστάθηκε το σπίτι Οικία του ήρωα Μακεδονομάχου (vid+pics)
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Παύλος Μελάς: Στις 13 Οκτωβρίου 2020 (ημερομηνία σημαδιακή καθώς σκοτώθηκε στις 13/10/1904)  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσίασε, την αποκατεστημένη Οικία του  ήρωα Μακεδονομάχου,  στην Κηφισιά. Το σπίτι του Παύλου Μελά, ο οποίος υπήρξε σύμβολο πατριωρισμού, ανακαινίσθηκε και παραδίδεται στην υπηρεσία του Έθνους και του Λαού ως ένα μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παύλος Μελάς: Μορφή του Μακεδονικού Αγώνα, σύμβολο πατριωτισμού και «λαμπερή» κληρονομιά

Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία δήλωσε διπλά συγκινημένη αφ’ ενός για το έργο που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Οικία, την οποία παρεχώρησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η εγγονή του Ήρωα κ. Ναταλία Ιωαννίδη, και αφ’ ετέρου διότι χθες συμπληρώθηκαν 116 έτη από τις 13 Οκτωβρίου 1904, οπότε σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς στα 34 χρόνια του.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Μητροπολίτης Κηφισίας – Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής & Δημοσίας Περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Χαρά Κεφαλίδου και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παύλος Μελάς: Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες

Exit mobile version