ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παυλόπουλος: «Να δώσουμε στις γενιές που έρχονται τα μέσα και τις ευκαιρίες»

Τι ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
Παυλόπουλος: «Να δώσουμε στις γενιές που έρχονται τα μέσα και τις ευκαιρίες»

Στην ημερίδα με θέμα «Η Ελλάδα στον Σύγχρονο Κόσμο: η Εθνική Ταυτότητα και οι Προκλήσεις του 21ου αιώνα», μίλησε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και η Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, στο Μουσείο Ακροπόλεως.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:

«Την ανάγκη να αποκαταστήσουμε το κύρος του τόπου μας, τόσο στο πεδίο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας όσο και διεθνώς, στο ύψος εκείνο που δίνει στον λαό μας και το έθνος μας τη δύναμη και τα εφόδια για να προσθέσει τη δική του συμβολή στο χτίσιμο του σύγχρονου κόσμου»  και πρόσθεσε:

«Κυρίως οφείλουμε- αναλογιζόμενοι το μεγάλο κόστος των σφαλμάτων του πρόσφατου παρελθόντος- να δώσουμε στις γενιές που έρχονται τα μέσα και τις ευκαιρίες, προκειμένου να οικοδομήσουν το μέλλον της χώρας μας, σύμφωνα με τις πραγματικά ανεξάντλητες δυνατότητές τους. Ας συλλογιστούμε εμεις σήμερα, απέναντι στις γενιές που έρχονται ότι δεν έχουμε δικαίωμα να επαναλάβουμε λάθη για τα οποία οι καιροί ήδη μας προειδοποιούν».

Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη «να καταστήσουμε την Ελλάδα ισχυρή και αξιοσέβαστη».

«Πρώτιστο δε μέλημά μας, προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων -επέκεινα δε των εθνικών μας δικαίων- κατά τις αρχές και τις αξίες που μας εμπνέει διαχρονικώς ο όρκος των Αθηναίων Εφήβων: «Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει επίγνωση, δίχως αλαζονεία, αλλά με πίστη στις δυνάμεις μας και την αξία μας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παυλόπουλος: «Να δώσουμε στις γενιές που έρχονται τα μέσα και τις ευκαιρίες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.