ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέραμα: Πλήθος κόσμου φώναζε «είμαστε μαζί σας» στους αστυνομικούς

Υπό χειροκροτήματα έφτασαν στα δικαστήρια οι επτά αστυνομικοί για την καταδίωξη στο Πέραμα.
Πέραμα: Πλήθος κόσμου φώναζε «είμαστε μαζί σας» στους αστυνομικούς

Στον τακτικό ανακριτή απολογούνται οι επτά αστυνομικοί της αιματοφόρας καταδίωξης στο Πέραμα, με τους ίδιους να φτάνουν στα δικαστήρια Πειραιά υπό επευφημίες.

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες ήταν ο απολογισμός σε καταδίωξη της ομάδας ΔΙΑΣ τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/10), σε ένα σκηνικό που θύμισε…ταινία.

Πέραμα: Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή οδηγήθηκαν στον ανακριτή του Πειραιά. «Είστε ήρωες. Είμαστε μαζί σας», φώναξαν υποστηρικτές και φίλοι των αστυνομικών που βρέθηκαν στα δικαστήρια για υποστήριξη.

Παρών ήταν και ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε πως «Οι εντολείς μου με εξουσιοδότησαν αν εκφράσω την λύπη τους για την απώλεια ενός ανθρώπου», ανέφερε.

Όπως είπε, «προηγήθηκε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον τους και αυτό είναι κάτι για το οποίο κατηγορείται και ο συλληφθείς και ο νεαρός που διαφεύγει την σύλληψη», και παρά τις διαβεβαιώσεις των δικών του ακόμη δεν έχει παραδοθεί.

Ο κ. Κούγιας προσέθεσε ότι «έχει και πολιτικές προεκτάσεις το θέμα, κάτι που γίνεται σε υποανάπτυκτες χώρες», συμπληρώνοντας πως άκουσε πρώην Πρόεδρο κόμματος να λέει ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη είχαν μικρή πείρα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο τους, «αυτός που έχει την λιγότερη πείρα έχει υπηρεσία 5 ετών και αυτός με την μεγαλύτερη πείρα έχει υπηρεσία 15 ετών. Ο υπαστυνόμος είναι αριστούχος και είναι όλοι παιδιά φτωχών οικογενειών από την βόρεια Ελλάδα».

«Οι αστυνομικοί αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τους συναδέλφους τους και μάλιστα κινήθηκε, λανθασμένα κατά την γνώμη μου, πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους, με το ερώτημα της απόταξης», είπε ακόμη ο συνήγορος των 7 αστυνομικών.

Μάλιστα, διένειμε ο ίδιος το απολογητικό υπόμνημα του βαθμοφόρου αστυνομικού, λέγοντας στους δημοσιογράφους «αν μια λέξη από όσα γράφω δεν είναι αλήθεια, σας προκαλώ να εκθέσετε και εμένα και τους αστυνομικούς».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πέραμα: Πλήθος κόσμου φώναζε «είμαστε μαζί σας» στους αστυνομικούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.