ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παίζουν με τη φωτιά κυριολεκτικά και μεταφορικά: Η κυβέρνηση κλείνει τα κέντρα νεοσυλλέκτων στον Έβρο, μετά το ολοκαύτωμα του!

Σε αδιανόητες αποφάσεις που «μυρίζουν» αποστρατικοποίηση, προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Κλείνουν κέντρα νεοσύλλεκτων σε Θράκη, Κω και Ρόδο!
Παίζουν με τη φωτιά κυριολεκτικά και μεταφορικά: Η κυβέρνηση κλείνει τα κέντρα νεοσυλλέκτων στον Έβρο, μετά το ολοκαύτωμα του!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να παίζει – μεταφορικά και κυριολεκτικά – με τη φωτιά και να λαμβάνει αδιανόητες αποφάσεις που αφήνουν την εθνική μας κυριαρχία ολοένα και πιο εκτεθειμένη.

Η καταστροφική φωτιά που κατέκαψε τον Έβρο για μισό μήνα και άφησε πίσω της 938.808 στρέμματα καμένης ερήμου, προκάλεσε μια γιγαντιαίων διαστάσεων αλλαγή του γεωφυσικού περιβάλλοντος που ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα της άμυνας της χώρας μας, σε αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή.

Θα έλεγε κανείς ότι διανύουμε ημέρες χάους και ολικής κατάρρευσης στην οχύρωση του Έβρου απέναντι σε κάθε απειλή, είτε αυτή λέγεται εμπρησμός, είτε λαθροεισβολή, είτε τουρκική επιθετικότητα. Ήδη ενόσω τα ερείπια του Έβρου ακόμα καπνίζουν, διακινητές συνεχίζουν τη δράση τους και οδηγούν μέσα από τις καμένες δασικές εκτάσεις εκατοντάδες παράνομους μετανάστες και «διαφημίζουν» τις πράξεις τους αυτές μέσα στα social media!

Κι όμως, η κυβέρνηση αντί να φροντίσει να θωρακίσει την περιοχή μετά το «ξεγύμνωμα» του Έβρου, την αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο κλείνοντας κέντρα νεοσύλλεκτων! Δηλαδή εκτός από την οικολογική καταστροφή και την τραγική υποβάθμιση του Νομού από κάθε άποψη, έχουμε και ακόμη μία προσπάθεια «αυτοχειρίας» στην εθνική μας άμυνα, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να απομακρύνει το έμψυχο δυναμικό, τώρα που είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε για την προστασία της Θράκης!

Το 2018 είχε αποφασιστεί η μεταφορά όλων των κέντρων εκπαίδευσης σε ακριτικές περιοχές, δίνοντας τέλος στα αλισβερίσια «βυσμάτων» και ψήφων που γίνονταν όσο τα κέντρα βρίσκονταν σε ηπειρωτικά κέντρα μη στρατηγικών περιοχών. Έτσι με αυτή την απλή κίνηση, τα σύνορα της χώρας γέμισαν με στρατιώτες και αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά η λειψανδρία. Κόντρα στη λογική της αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε την επαναλειτουργία των Κέντρων Νεοσυλλέκτων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να μπορούν να έχουν προνομιούχα θητεία όσοι έχουν «δόντι» και να στέλνονται στην παραμεθόριο όσοι δεν έχουν.

Συγκεκριμένα, τα κέντρα που κλείνουν στον Έβρο είναι τα ακόλουθα:

Στρατόπεδο ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ.ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, Πετροχώρι Ξάνθης

Στρατόπεδο ΛΓΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Κομοτηνή

Στρατόπεδο ΕΦ. ΑΝΘΛΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΛΙΔΩΝΗ, Σουφλί

Στρατόπεδο ΥΠΛΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ Αλεξ/πολη, Καβυσός Έβρου

Στρατόπεδο ΣΧΗ ΙΩΑΝΟΝΟΥ ΘΕΙΔΩΡΑΚΗ, Λαγός Διδυμοτείχου

Και όχι μόνο η Θράκη παραδίδεται στα «δόντια» των εξ’ ανατολών γειτόνων, άλλα αποφασίστηκε να κλείσουν κέντρα νεοσύλλεκτων και στη Ρόδο (που κάηκε και αυτή), αλλά και στην Κω, δηλαδή σε δύο νησιά για τα οποία οι Τούρκοι απαιτούν την αποστρατικοποίησή τους, και είναι βασικοί πόλοι μεταναστευτικών ροών!

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Ρόδου και Κω στα 541 και 295 Τ.Ε. αντίστοιχα δεν θα υπάρχουν ως Σημεία Υποδοχής Οπλιτών και πλέον θα παρουσιάζονται στην Αυλώνα, στην Τρίπολη, στην Λαμία και στην Καλαμάτα.

Δηλαδή δεν έφτανε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απογύμνωσε την άμυνα των νησιών χάριν της Ουκρανίας χαρίζοντας οπλικά συστήματα κρίσιμης σημασίας και είπε ψέματα στον ελληνικό λαό πως «ότι φύγει θα αντικατασταθεί» – πράγμα που δεν έγινε ποτέ, τώρα φεύγουν από τη μέση και τα… στρατόπεδα! Τελικά ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα και τι συμφέροντα εξυπηρετεί; Πως προασπίζεται η εθνική κυριαρχία μας με τέτοιες αδιανόητες αποφάσεις;

Είναι δυνατόν να υπάρχουν «μεγαλουπόλεις» φιλοξενίας χιλιάδων παράνομων μεταναστών στον Έβρο και στην Κω, άλλα να αποσύρονται οι στρατιωτικές δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλεια αυτών των εξαιρετικά ευαίσθητων περιοχών;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παίζουν με τη φωτιά κυριολεκτικά και μεταφορικά: Η κυβέρνηση κλείνει τα κέντρα νεοσυλλέκτων στον Έβρο, μετά το ολοκαύτωμα του!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.