ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πλημμύρισαν» Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Εικόνες σοκ από το μέλλον

Στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, μπορεί να δούμε εικόνες σοκ, αν ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία του πλανήτη, σύμφωνα με μη κερδοσκοπικό οργανισμό.
«Πλημμύρισαν» Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Εικόνες σοκ από το μέλλον

Στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα δούμε εικόνες σοκ αν ανέβει και άλλο η θερμοκρασία του πλανήτη, όπως προβλέπει μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο πλανήτης κινδυνεύει γιατί μεταξύ άλλων αυξάνεται η θερμοκρασία του. Έτσι σύμφωνα με τους επιστήμονες πολλές περιοχές ανά τον κόσμο απειλούνται. Είτε με ξηρασία ή με πλημμύρες. Κίνδυνος υπάρχει φυσικά για την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες τοποθεσίες στην Ελλάδα.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Climate Central, έκανε έρευνες και κατέληξε πως αν η θερμοκρασία της γης ανέβει τρεις βαθμούς πιο πάνω σε σχέση με αυτή που υπήρχε στα προ-βιομηχανοποίησης επίπεδα, τα πράγματα δεν θα είναι καλά για τις παραθαλάσσιες πόλεις.

Θα χρειαστούν πρωτοφανή μέτρα για να μην τις «πνίξουν» τα νερά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν στην χώρα μας η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς.

Παρακάτω μπορείτε πως θα είναι η κατάσταση στον Άγιο Νικόλαο στον Πειραιά:

Αθήνα

Eνώ αντίστοιχα τι θα επικρατεί στην καρδιά της συμπρωτεύουσας, στην Πλατεία Αριστοτέλους που είναι πολύ κοντά στην θάλασσα.

Θεσσαλονίκη

Πραγματικά εικόνες που προκαλούν τρόμο και δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μακριά από το να γίνουν πραγματικότητα.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.

ΣΧΟΛΙΑ