ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πουτζντεμόν: Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί

«Η καταλανική διαφορά πρέπει να επιλυθεί εντός του ισπανικού δικαστικού και συνταγματικού πλαισίου», εκτιμά ο Στέβεν Ζάιμπερτ
Πουτζντεμόν: Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν τελικά θα εκδοθεί ο πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στο Σλέσβιχ-Χόλστάιν της Γερμανίας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο Στέβεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, το θέμα θα το χειριστούν αρμόδιοι που γνωρίζουν τη γερμανική νομοθεσία σχετικά με τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και το θέμα του Κάρλες Πουτζντεμόν, ενώ τόνισε πως πρόκειται για θέμα που πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια του ισπανικού συνταγματικού δικαίου:

«Η Ισπανία είναι ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την πεποίθηση ότι αυτή η καταλανική διαφορά πρέπει να επιλυθεί εντός του ισπανικού δικαστικού και συνταγματικού πλαισίου» και πρόσθεσε:

«Για τον λόγο αυτόν, κατά τους τελευταίους μήνες υποστηρίξαμε τη σαφή θέση της ισπανικής κυβέρνησης για τη διαφύλαξη του δικαιικού και συνταγματικού της συστήματος».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πουτζντεμόν: Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.