ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρέβεζα: 55χρονος πέθανε σε καρότσα αγροτικού στον δρόμο για το Κέντρο Υγείας – 8 άνθρωποι πέθαναν τον τελευταίο μήνα περιμένοντας ασθενοφόρο!

Πρέβεζα: Άλλος ένας θάνατος λόγω των τριτοκοσμικών συνθηκών στην Υγεία - Το θλιβερό φαινόμενο των θανάτων πάνω σε μια καρότσα, συνεχίζεται
Πρέβεζα: 55χρονος πέθανε σε καρότσα αγροτικού στον δρόμο για το Κέντρο Υγείας – 8 άνθρωποι πέθαναν τον τελευταίο μήνα περιμένοντας ασθενοφόρο!

Πρέβεζα: Το διαρκές έγκλημα της καταστροφής των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται, και όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει σε «μπαλώματα» για την ενίσχυση της Υγείας, όλο και περισσότεροι πολίτες πεθαίνουν στα «Τέμπη» ενός κατεστραμμένου ΕΣΥ.

Πέρα από το φαινόμενο της «ξαφνικίτιδας» με τους ανεξήγητους θανάτους για τους οποίους ουδείς από τους ιθύνοντες της Υγείας μιλάει, τους τελευταίους μήνες έχουμε και το θανατικό της… καρότσας! Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω μεγάλης καθυστέρησης του ασθενοφόρου, και αναγκαστικά τον ρόλο του ΕΚΑΒ τον έπαιξε μια καρότσα αγροτικού!

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Σταυροχώρι στην Πρέβεζα. Ο άτυχος 55χρονος άνδρας καθώς οδηγούσε αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε άκρη το αυτοκίνητό του και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως κάτοικος της περιοχής κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο ωστόσο καθυστερούσε. Μην έχοντας καθόλου περιθώρια για άλλο χάσιμο χρόνου, έβαλαν τον 55χρονο σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος και ξεκίνησαν για το νοσοκομείο.

Αφού πλέον το αγροτικό κόντευε να φτάσει στο Κέντρο Υγείας, τότε τους συνάντησε στον δρόμο το καθυστερημένο ασθενοφόρο συνάντησε στον δρόμο το αγροτικό που μετέφερε τον 55χρονο και επί τόπου ένας γιατρός του έκανε ΚΑΡΠΑ με χρήση εξωτερικού απινιδωτή.

Δεδομένου ότι η απόσταση ήταν μικρή και για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο γιατρός ζήτησε από τον οδηγό του αγροτικού να ξεκινήσει και να κατευθυνθεί -με τη συνοδεία του ασθενοφόρου- προς το Κέντρο Υγείας ενώ ο ίδιος συνέχισε αδιάκοπα την πραγματοποίηση ΚΑΡΠΑ στον ασθενή.

Τελικά όμως ο πολύτιμος χρόνος είχε χαθεί. Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί ο θάνατός του. Άλλη μία τραγωδία που ίσως θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό: τις τελευταίες 30 μέρες, έχουν χαθεί 8 ζωές ανθρώπων που περίμεναν ασθενοφόρο και είτε πέθαναν επί τόπου, είτε πέθαναν πάνω σε μία καρότσα αγροτικού!

Στο χωριό Μετόχι της Βόρειας Εύβοιας ένας 76χρονος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα στη Βόρεια Εύβοια πάνω σε μια καρότσα αγροτικού και κατά την προσπάθεια μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Την ίδια μέρα, στην παραλία Γαβαθά στη Μυτιλήνη, μια γυναίκα πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο που ερχόταν από Καλλονή, δηλαδή 34 χιλιόμετρα μακριά!

Στη Νέα Ζωή Περιστερίου, ένας 52χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και πέθανε αβοήθητος περιμένοντας 47 ολόκληρα λεπτά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στη Θάσο, μια 45χρονη τουρίστρια από την Τσεχία, άφησε την τελευταία της πνοή ενώ περίμενε το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού για να την παραλάβει.

Στη Νέα Μάκρη, μια 19χρονη έγκυος κοπέλα πέθανε μαζί με το μωρό της, αφού το ασθενοφόρο έκανε ώρες για να φτάσει.

Στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία πέθανε στο πεζοδρόμιο αφού το μοναδικό εύκαιρο ασθενοφόρο (από τα μόλις 5 που εξυπηρετούν τη Χαλκιδική) έκανε μία ώρα και ένα τέταρτο για να φτάσει.

Στην Κω, μια γυναίκα πέθανε σε καρότσα αγροτικού καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, αφού ολόκληρο το νησί διαθέτει μόνο ένα.

Αυτή είναι η τραγική εικόνα της Υγείας στην Ελλάδα του 2023. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως «ενισχύει» το ΕΚΑΒ, επιστρατεύοντας… πυροσβέστες και στρατιωτικούς, ενώ η υπηρεσία έχει άμεση ανάγκη από πτυχιούχους διασώστες!

Και φυσικά όλα γίνονται για να συντηρείται η υποβάθμιση του ΕΚΑΒ και είτε να στρέφεται ο κόσμος στα ιδιωτικά ασθενοφόρα, είτε τα ιδιωτικά ασθενοφόρα και πληρώματα να εισβάλουν στο Δημόσιο για να συνεπικουρούν, με το αζημίωτο βέβαια, από τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και πάλι…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρέβεζα: 55χρονος πέθανε σε καρότσα αγροτικού στον δρόμο για το Κέντρο Υγείας – 8 άνθρωποι πέθαναν τον τελευταίο μήνα περιμένοντας ασθενοφόρο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.