ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Μαύρες προβλέψεις για «δελτίο» στο ρεύμα και τακτικές διακοπές τον χειμώνα!

Σε δυσοίωνες εκτιμήσεις για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον ερχόμενο χειμώνα, προέβη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.
Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Μαύρες προβλέψεις για «δελτίο» στο ρεύμα και τακτικές διακοπές τον χειμώνα!

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Mε τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ να μεταβάλλονται προς τα πάνω κάθε λίγο και λιγάκι, τον πληθωρισμό να θεριεύει, τα νοικοκυριά να αναγκάζονται να «ματώσουν» για να εξασφαλίσουν τρόφιμα, καύσιμα και θέρμανση, και την κυβέρνηση να μην μειώνει τους κρατικούς φόρους και να συνεχίζει να ακολουθεί τον «χορό» των ολιγοπώλιων που πλουτίζουν από την κρίση, το μόνο που «έλειπε» από τους πολίτες είναι οι περικοπές ρεύματος και τα άτυπα «δελτία» που εάν και εφόσον έρθουν, θα καταδικάσουν σε απόλυτο βαθμό τη χώρα σε συνθήκες «κατοχής».

Κι όμως ο κίνδυνος του να βρεθεί η χώρα σε ενεργειακό «μεσαίωνα» είναι απολύτως ορατός και πιθανός. Για το ενδεχόμενο των τακτών blackout προειδοποιούν τα συνδικαλιστικά όργανα της ΔΕΗ, αφού ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μίλησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και εκτίμησε πως τον επερχόμενο χειμώνα ίσως να έχουμε ακόμα και «τεχνητές» διακοπές ρεύματος!

Ο κ. Αδαμίδης ανέφερε ότι αυτές οι διακοπές θα σημειωθούν «με δεδομένη και την τελευταία ανακοίνωση της Κομισιόν για εθελοντική μείωση, αν όχι 10% – άλλα 5%, σε ώρες αιχμής για ένα τρίμηνο», κάτι που όπως ο ίδιος σχολίασε, ουσιαστικά σημαίνει «δελτίο» στο ρεύμα.

Συνεχίζοντας την εκτίμηση του ο κ. Αδαμίδης, πρόσθεσε ότι «αν δεν πάμε στη μείωση της κατανάλωσης, τότε θα έχουμε προγραμματισμένες περικοπές ρεύματος, προκειμένου να μην πέσει το σύστημα, δηλαδή να μην έχουμε μπλακάουτ σε πολλές περιοχές της χώρας. […] Ο καταναλωτής θα ξέρει ότι κάποιες στιγμές της ημέρας, ανά μισή ή μία ώρα, μπορεί μία περιοχή να μην έχει ρεύμα και μετά να πάμε σε άλλη».

Αν στις παραπάνω δυσοίωνες εκτιμήσεις προσθέσουμε και το άρθρο του Reuters που προειδοποιεί για κίνδυνο μπλακ άουτ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ευρώπη, καταλαβαίνει κανείς σε τι καταστάσεις υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν οι ευρωπαϊκές χώρες, λόγω της αυτοκτονικής πολιτικής των Βρυξελλών, που παγιδεύει τους λαούς της Ευρώπης ολοένα και περισσότερο στην διελκυστίνδα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Και την ώρα που οι προβλέψεις για τον χειμώνα είναι – στην καλύτερη περίπτωση – ανησυχητικές και στην χειρότερη εφιαλτικές, το μόνο οριζόντιο μέτρο που έχει λάβει η κυβέρνηση ως τώρα για να καταπολεμήσει την ακρίβεια είναι το πλαφόν στα καυσόξυλα και τα πέλλετ, και ακόμα και αυτό αποφασίστηκε καθυστερημένα!

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε  για νέα έκρηξη τιμών τον Οκτώβριο, ρίχνοντας – όπως συνήθως – όλες τις ευθύνες στην Ρωσία «και λέγοντας πως «έχουμε τον μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθωριστικό κύκλο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν αυξήσεις».

Ενώ για άλλη μια φορά απέρριψε το αίτημα για μείωση του ΦΠΑ, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα… διακινδύνευε την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Η απάντηση της κυβέρνησης στις δοκιμασίες του λαού όσον αφορά τα τρόφιμα είναι οι πολίτες να κρατούν… μικρότερο καλάθι στο σούπερ μάρκετ (το είχε πει ο Στέλιος Πέτσας) και όσον αφορά την ενέργεια οι πολίτες να μετρούν τα λεπτά που έχουν ανοιχτό το φως και να κάνουν τον σταυρό τους όταν πλησιάζουν τον πίνακα για να ανάψουν τον θερμοσίφωνα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Μαύρες προβλέψεις για «δελτίο» στο ρεύμα και τακτικές διακοπές τον χειμώνα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.