ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκαλεί ο Βασιλακόπουλος: Άσκηση «πειθαρχίας» η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – «Έγινε υποχρεωτική για να μην ξεχνιέστε»!

Μετά από 2 χρόνια πλύσης εγκεφάλου στους πολίτες, ο Θ. Βασιλακόπουλος ομολόγησε πως η μάσκα σε εξωτερικό χώρο σε προστατεύει μόνο... από το κρύο.

Μετά από 2 χρόνια πλύσης εγκεφάλου στους πολίτες, ο Θ. Βασιλακόπουλος ομολόγησε πως η μάσκα σε εξωτερικό χώρο σε προστατεύει μόνο... από το κρύο.
Μετά από 2 χρόνια πλύσης εγκεφάλου στους πολίτες, ο Θ. Βασιλακόπουλος ομολόγησε πως η μάσκα σε εξωτερικό χώρο σε προστατεύει μόνο... από το κρύο.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Για ακόμη μια φορά φανερώνεται το μέγεθος της κοροϊδίας και της πλύσης εγκεφάλου που έγινε στους πολίτες στον καιρό της πανδημίας, αφού ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ούτε λίγο – ούτε πολύ, χαρακτήρισε ως μια «άσκηση»… συμμόρφωσης στις επιταγές της κυβέρνησης, τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ο μονίμως προκλητικός καθηγητής Πνευμονολογίας που πρωταγωνίστησε (μαζί κάποιους άλλους ειδικούς) για δύο χρόνια στο τρομοκρατικό «κήρυγμα» από τηλεοράσεως, ξαφνικά «ανακάλυψε» πως οι μάσκες μας προστατεύουν μόνο… από το κρύο.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι όταν οι πολίτες είναι μόνοι στον δρόμο, η μάσκα τους προστατεύει «μόνο από το κρύο», αφού σε αυτή την περίπτωση ή και όταν δεν υπάρχει συνωστισμός, «δεν έχει νόημα».

Τότε γιατί η κυβέρνηση έκανε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στην… ύπαιθρο ακόμα και για κάποιον που περπατάει σε… χωράφι, και μάλιστα θέσπισε και τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου; Ο άτυπος… εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Βασιλακόπουλος είπε πάνω σε αυτό:

«Η υποχρεωτικότητα επιβλήθηκε για να μην ξεχνάμε (!) να τη φοράμε σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός». Άρα τι μας είπε ουσιαστικά ο καθηγητής; Πως εφαρμόστηκε μια εντελώς αυθαίρετη υποχρεωτικότητα που δεν είχε κανένα υγειονομικό αντίκρισμα, μόνο και μόνο για… παιδαγωγικούς σκοπούς! Θυμίζει εκείνη τη «φοβερή» δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη για εκείνη την ντροπή των SMS μετακίνησης, όπου είχε ισχυριστεί πως η (τότε) μη κατάργηση τους «είχε παιδαγωγική και συμβολική σημασία»!

Εντωμεταξύ τα πρόστιμα που έπεφταν δεν ήταν καθόλου… συμβολικά, άλλα κανονικότατα!

Αλήθεια, ποιος πολίτης ψήφισε την κυβέρνηση για να την έχει… κηδεμόνα σε μια καταχρηστική «παιδαγωγία» του; Τι είναι ο πολίτης δηλαδή; Δεν έχει νοημοσύνη; Αντιμετωπίζεται σαν ένα άβουλο ον που χρειάζεται «εκπαίδευση», μόνο και μόνο για να «μην ξεχνάει» να φοράει μάσκα; Θυμίζουν καθόλου δημοκρατικό πολίτευμα αυτά τα πράγματα ή μήπως κάτι άλλο;

Για ολόκληρους μήνες διάφοροι «ειδικοί» ενέπαιζαν τους πολίτες λέγοντας πως η μάσκα σε ανοιχτούς χώρους είχε κάποιο νόημα, και σήμερα ο κ. Βασιλακόπουλος χωρίς ίχνος ντροπής βγήκε και είπε πως τόσο καιρό σας δουλεύαμε, η μάσκα επιβλήθηκε μόνο για λόγους… υπενθύμισης.

Αναφορικά με την επικείμενη χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως αν αίρονταν όλοι οι περιορισμοί ταυτόχρονα θα μειωνόταν πιο γρήγορα η πανδημία, άλλα με μεγαλύτερο κόστος σε νοσήσεις και θανάτους. Επίσης ισχυρίστηκε πως η χώρα μας βρίσκεται σε στάδιο αποκλιμάκωσης, αφού σημειώνεται μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, η οποία θα αποτυπωθεί στις επόμενες μέρες στους αριθμούς διασωληνώσεων και νεκρών.

Exit mobile version