ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόκληση: Πακιστανοί εθνικιστές λειτουργούν σαν «κράτος εν κράτει» και ετοιμάζουν κινητοποίηση στην Αθήνα!

Πρώτο θέμα σε πακιστανικά ΜΜΕ έγινε η νέα πρόκληση της πακιστανικής κοινότητας, η οποία ετοιμάζει κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα, στις 5 Φεβρουαρίου!
Πρόκληση: Πακιστανοί εθνικιστές λειτουργούν σαν «κράτος εν κράτει» και ετοιμάζουν κινητοποίηση στην Αθήνα!

Σε ένα επικίνδυνο, άτυπο «κράτος εν κράτει» διαμορφώνεται η πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα, αφού μετά την παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας και την προκλητικότατη πρωτοχρονιάτικη φιέστα με κατάληψη στη πλατεία Συντάγματος, τώρα ετοιμάζεται κινητοποίηση πακιστανών εθνικιστών στις 5 Φεβρουαρίου, έξω από την Ινδική πρεσβεία στην Αθήνα!

Με σύνθημα, «όλοι έξω από την Ινδική πρεσβεία, να διαμαρτυρηθούμε για τις φρικαλεότητες της Ινδίας στο Κασμίρ», η επικείμενη διαδήλωση έχει ήδη γίνει πρώτο θέμα σε πακιστανικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα που το κέντρο της Αθήνας ούτε λίγο – ούτε πολύ έχει μετατραπεί σε παράρτημα του Ισλαμαμπάντ, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει απαθής θεατής σε προβοκατόρικες κινήσεις που απειλούν να βάλουν «φωτιά» στο διπλωματικό σκηνικό!

Όπως έγινε στην πακιστανική παρέλαση με αυτοκίνητα (όπου εμφανίστηκαν ακόμα και Τζιχαντιστικές σημαίες), άλλα και με το πρωτοχρονιάτικο «πάρτι» που στήθηκε στο σύνταγμα από χιλιάδες πακιστανούς που αγνόησαν επιδεικτικά τα μέτρα απαγόρευσης εκδηλώσεων, έτσι και τώρα το Μαξίμου κρατά μια – απαράδεκτα – παθητική στάση. Αφού αφήνει την αντεθνική δράση κοινοτήτων που δρουν συνεργατικά με την Τουρκία, να λειτουργεί ανεξέλεγκτα στη καρδιά της πρωτεύουσας!

Εθνικιστές που προέρχονται από μια χώρα που αποτελεί τον μεγαλύτερο φίλο της Τουρκίας (το Πακιστάν), και ασφαλώς βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τα Τουρκικά γεωστρατηγικά συμφέροντα, έχουν όλη την άνεση να χρησιμοποιήσουν το Ελληνικό έδαφος για να «λύσουν» διπλωματικές διαφορές που δεν αφορούν και δεν πρέπει να εμπλέξουν την Ελλάδα!

Παραμένουμε θεατές μιας ισχυροποίησης ενός τουρκο – πακιστανικού άξονα εντός της Ελληνικής επικράτειας, και αντί να παρθούν άμεσα μέτρα για να περιοριστεί αυτός ο σοβαρός κίνδυνος, η κυβέρνηση σέρνεται ακόμα στον χορό που προστάζει το ΕΛΙΑΜΕΠ και το αφήγημα της… πολυπολιτισμικότητας!

Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πως η Τουρκία θεωρεί το Πακιστάν ως βασικό στρατηγικό σύμμαχο και μάλιστα διεξάγουν συχνά στρατιωτικές ασκήσεις μαζί; Είναι δυνατόν να αφήνονται ελεύθερα να «αλωνίζουν» τα εθνικιστικά στοιχεία, που πιθανότατα δρουν σε αγαστή συνεργασία με τους Τούρκους; Σε ποια σοβαρή χώρα θα γινόταν ανεκτό αυτό;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόκληση: Πακιστανοί εθνικιστές λειτουργούν σαν «κράτος εν κράτει» και ετοιμάζουν κινητοποίηση στην Αθήνα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.