ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκόπης Παυλόπουλος:«Είμαστε αποφασισμένοι»

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών».
Προκόπης Παυλόπουλος:«Είμαστε αποφασισμένοι»

Το δικό του, ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε στην Άγκυρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,σε ομιλία του στην Αρεόπολη για την επέτειο Έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος υπεράσπισης των συνόρων, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι πάντων», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος,αναφέροντας πως η Επανάσταση στη Μάνη τη 17η Μαρτίου 1821 διδάσκει όλους και μας υπενθυμίζει πως:

«Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε λαός και έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Επιδιώκουμε την φιλία και την καλή γειτονία. Σεβόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματα του Ανθρώπου. Και είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος υπεράσπισης των συνόρων, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι πάντων. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αυτή η υπεράσπιση είναι τόσο μεγαλύτερο χρέος, όσο είναι υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας, και της κυριαρχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο Διεθνές Δίκαιο και στα σύνορα τα οποία ορίζονται από αυτό, ενώ διευκρίνισε πως αυτό,σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, από κανέναν.

«Τα σύνορά μας τα καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο, με τρόπο που δεν αφήνει κανένα κενό, καμιά αμφισβήτηση. Και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών. Αυτό είναι κάτι το οποίο διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, γιατί είναι η βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε:

«Τέτοιες ώρες, και με αφετηρία αυτή την επέτειο, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα πετύχαμε ενωμένοι. Να θυμόμαστε επίσης, ορθότερα να μην ξεχνάμε ποτέ το βαρύτατο τίμημα του διχασμού. Τίμημα το οποίο πολλές φορές στοίχησε ακόμα και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Τούτες τις ώρες οφείλουμε στους προγόνους μας και αυτό το χρέος, της ενότητας για την Πατρίδα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προκόπης Παυλόπουλος:«Είμαστε αποφασισμένοι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.