ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή: Αυτή είναι η νέα τηλεφωνική απάτη. Τι θα σας πούνε και τι πρέπει να κάνετε

Τι θα πρέπει να κάνετε αν λάβετε ένα τέτοιο τηλεφώνημα
Προσοχή: Αυτή είναι η νέα τηλεφωνική απάτη. Τι θα σας πούνε και τι πρέπει να κάνετε

Οι τηλεφωνικές απάτες έχουν εξελιχθεί σε μια «μπίζνα» εκατομμυρίων ευρώ και δυστυχώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματα και χάνουν τα χρήματα τους. Οι τρόποι που σκαρφίζονται οι εταιρείες φαντάσματα προκειμένου να σας κλέψουν αυξάνουν συνεχώς. Η πιο απλή μορφή τους είναι η κλασσική πλέον «επένδυση». Σας τηλεφωνούν και σας λένε πως με 150 ευρώ μπορείτε να επενδύσετε και σίγουρα θα βγάλετε πίσω πολλά παραπάνω χρήματα. Αυτός όμως ο τρόπος έχει γίνει λίγο πολύ γνωστός οπότε και προφανώς τα θύματα συνεχώς λιγοστεύαν. Οι απατεώνες λοιπόν έπρεπε να βρουν ένα άλλο αφήγημα για την κομπίνα τους. Μια νέα τηλεφωνική απάτη.

Ο νέος τρόπος που χρησιμοποιούν είναι πιο «επιθετικός». Δεν προσπαθούν να σας πείσουν να τους δώστε χρήματα αλλά στην ουσία σας απειλούν.

Νέα απάτη

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν έχουν ξεκινήσει κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες από υποτιθέμενες επενδυτικές εταιρίες που υποτίθεται ότι ο πολίτης διατηρεί λογαριασμό. Αυτό που λένε είναι πως ο λογαριασμός είναι ανενεργός εδώ και πολύ και πως υπάρχουν κόστη συντήρησης του λογαριασμού αυτού. Οι επιλογές που οι απατεώνες «δίνουν» στο υποψήφιο θύμα τους είναι 2.

1) Θα μας δώσετε 100 ευρώ για να ανοίξει ξανά ο λογαριασμός σας και με αυτόν τον τρόπο θα σας δώσουμε πίσω και χρήματα

2) Αν δεν το κάνετε θα πρέπει να μας πληρώσετε 500 ευρώ για τα έξοδα που τόσο καιρό έχει επωμιστεί η εταιρεία επειδή ο λογαριασμός είναι ανενεργός

Οι απειλές μάλιστα πάνε ένα βήμα παραπάνω αφού σου λένε πως θα στείλουν και στο σπίτι σου επιστολή με τα χρέη σου σε αυτούς.

Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι πως αυτές οι «εταιρείες» συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητες. Οσοι έχουν μπει στο στόχαστρο τους θα έχουν διαπιστώσει πως παρά τις πολλές και διαφορετικές ονομασίες που χρησιμοποιούν κάθε φορά. Στην ουσία πρόκειται για τα ίδια άτομα, τις ίδιες φωνές, την ιδια τηλεφωνική απάτη.

Τι πρέπει να κάνετε

Σε κάθε περίπτωση εσείς όταν λάβετε ένα τέτοιο τηλεφώνημα το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τους κλείσετε το τηλέφωνο. Μην μπείτε καν σε διάλογο μαζί τους, μην χάσετε ούτε το χρονο σας ούτε την ψυχραιμία σας. Κλείστε τους το τηλέφωνο. Μια, δυο, τρεις κάποια στιγμή θα σταματήσουν να σας καλούν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή: Αυτή είναι η νέα τηλεφωνική απάτη. Τι θα σας πούνε και τι πρέπει να κάνετε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.