ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωπικός γιατρός: Εκεί ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς γίνεται η εγγραφή

Ανοιχτή για εγγραφές πανελλαδικά η πλατφόρμα του Προσωπικού Γιατρού - Αναλυτικά η διαδικασία εγγραφής.
Προσωπικός γιατρός: Εκεί ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς γίνεται η εγγραφή

Προσωπικός γιατρός: Ο Σεπτέμβριος μπήκε και μαζί του ανοίγει και η πλατφόρμα του Προσωπικού Γιατρού για εγγραφές τόσο ιατρών όσο και πολιτών από όλη την Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση έκανε «τέχνη» τον εξαναγκασμό στην υγεία, καθώς επιχειρεί να καθιερώσει τον συγκεκριμένο θεσμό όχι με ενημέρωση, άλλα με τακτική «μαστίγιου και καρότου».

Να σημειωθεί πως από την 1η Αυγούστου η πλατφόρμα εγγραφής των πολιτών στον προσωπικό γιατρό είναι διαθέσιμη για όλες τις περιφέρειες, πλην Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, στις οποία δόθηκε παράταση. Το σύστημα του προσωπικού γιατρού θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία αρχές του 2023.

Από 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Προσωπικός γιατρός: Διαδικασία εγγραφής

Η εγγραφή σε προσωπικό γιατρό πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, είτε από τον πολίτη μέσω της πλατφόρμας εγγραφής πολιτών, είτε από το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας της ΠΦΥ, ή τους προσωπικούς ιατρούς.

Ο πολίτης εγγράφεται σε προσωπικό γιατρό με τους εξής τρόπους:

  • μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
  • αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό γιατρό, φέροντας μαζί του τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Οι ποινές για όσους δεν εγγραφούν

Οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν στο σύστημα. Και αυτό προκειμένου να αποφύγουν ποινές που προβλέπονται με αυξημένη συμμετοχή σε φάρμακα, σε διαγνωστικές εξετάσεις και σε νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

Όλα αυτά φυσικά, έναν χρόνο μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει στην εξαθλίωση τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσωπικός γιατρός: Εκεί ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς γίνεται η εγγραφή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.