ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο της Hürriyet – Οι «κατάδικοι της Μόριας»

Με «υπαίθρια φυλακή» παρομοιάζει η εφημερίδα τον καταυλισμό της Μόριας.
Προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο της Hürriyet – Οι «κατάδικοι της Μόριας»

Με ένα εξώφυλλο που προκαλεί, η τουρκική Hurriyet, μιλά για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Μόρια και κάνει λόγο για «κατάδικους» και «υπαίθριες φυλακές».

Η εφημερίδα που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον όμιλο Dogan – όμιλος φιλικά προσκείμενος στον Ερντογάν – σε αφιέρωμα της με τίτλο «Οι κατάδικοι της Μόριας», περιγράφει με μελανά χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στον καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου.

 


«Καθώς το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει προ πολλού φτάσει στα όρια της χωρητικότητάς του, οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες αναγκάζονται να διαμένουν σε τέντες, ενώ ελλείψει ηλεκτρικού στο συγκεκριμένο σημείο ο μόνος τρόπος που μπορούν να θερμανθούν είναι να βάλουν φωτιά σε ξύλα που κόβουν από τα ελαιόδεντρα. Μπορεί να περιμένει κανείς έως και 3 – 4 μήνες έως ότου προωθηθεί η αίτηση ασύλου», αναφέρει το άρθρο τονίζοντας πως 5.000 άνθρωποι παλεύουν για τη διαβίωσή τους, σε ένα στρατόπεδο που η χωρητικότητά του είναι για 2.000 άτομα και συμπληρώνει αναφερόμενη στις νέες αφίξεις προσφύγων πως:
«Μολονότι το κέντρο είναι γεμάτο, νέες αφίξεις παρατηρούνται. Και όσοι έρχονται τώρα αναγκάζονται να διαμένουν σε καλοκαιρινές σκηνές, ενώ λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναγκάζονται να καίνε ξύλα ελιάς για να ζεσταθούν τον χειμώνα», προφανώς ξεχνώντας από πού γίνεται η εισροή προσφύγων και με ποιον τρόπο.

Τέλος να σημειωθεί, πως το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας, εντελώς τυχαία κυκλοφόρησε, την ημέρα που ο Ταγίπ Ερντογάν θα βρισκόταν στη Βουλγαρία για τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο της Hürriyet – Οι «κατάδικοι της Μόριας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.