ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεσιτάλ κυνισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αναλώνουμε πολύ χρόνο» στις φυσικές καταστροφές και δεν πρέπει να καθυστερεί η «ανάπτυξη»

Την ώρα που πολίτες «πνίγονται» στα λασπόνερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι κρίσεις του «τρώνε» χρόνο από τις μεταρρυθμίσεις
Ρεσιτάλ κυνισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αναλώνουμε πολύ χρόνο» στις φυσικές καταστροφές και δεν πρέπει να καθυστερεί η «ανάπτυξη»

Μάλλον θα πρέπει να λέει και… «ευχαριστώ» ο ελληνικός λαός που η «αυτού εξοχότης», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολείται έστω και επιφανειακά με τις αλλεπάλληλες καταστροφές που συμβαίνουν στην Ελλάδα και έτσι… σπαταλά πολύτιμο χρόνο από τις «τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη» της χώρας.

Αυτό το σκεπτικό αναλγησίας και υπέρμετρης αλαζονείας προκύπτει από μια απίστευτη φράση στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε λοιπόν ότι η κυβέρνηση «αναλώνει πολύ χρόνο» στις κρίσεις που προκύπτουν από τις φυσικές καταστροφές, δείχνοντας έτσι ότι αντιμετωπίζει τις συμφορές του ελληνικού λαού σαν αγγαρείες που καθυστερούν το κυβερνητικό… όραμα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε: «Ξέρουμε ότι, εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μας συνοδεύει διαρκώς, αλλά δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μάς εξέλεξαν οι πολίτες και μας έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό, που δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών».

Πριν από την υποτιθέμενη «ποιοτική ανάπτυξη» για τη οποία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, οι Έλληνες πολίτες εξέλεξαν κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχει λειτουργικό κράτος σε αυτή τη χώρα, για να υπάρχει πρόληψη και καταστολή των φυσικών φαινομένων. Όμως και στις φωτιές και στις πλημμύρες, είδαν ένα επιτελικό κράτος σε κατάρρευση που αποδείχθηκε ανίκανο να τους προστατέψει. Χιλιάδες πολίτες έχασαν τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους και είδαν τον τόπο τους να καταστρέφεται, για να ακούνε σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους λέει ότι οι κρίσεις του τρώνε πολύ… χρόνο.

Πρόκειται για την κλασσική – πλέον – επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, κάθε φορά που οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια ακραία καταστροφή στον τόπο τους, να μετατοπίζει τη συζήτηση στο «τυράκι» της… ανάπτυξης. Τελευταίο παράδειγμα ήταν ότι ενώ η χώρα κάηκε και βούλιαξε, η κυβέρνηση πανηγύριζε για την επενδυτική βαθμίδα. Την ώρα που η Θεσσαλία, ο Έβρος, η Μαγνησία και η Εύβοια έχουν βυθιστεί στο χάος, ο πρωθυπουργός δηλώνει ανερυθρίαστα ότι οι καταστροφές τον καθυστερούν από τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης φόρτωσε για άλλη μια φορά όλες τις καταστροφές στο βολικό αφήγημα της κλιματικής κρίσης, λέγοντας ότι: «η πυκνότητα των επιθέσεων της κλιματικής κρίσης είναι κάτι το οποίο επιβάλλει πλέον να εντάξουμε την Πολιτική Προστασία και τα ζητήματα προσαρμογής στην κλιματική κρίση ως οριζόντια προτεραιότητα όλων των πολιτικών μας», ενώ πρόσθεσε ότι «στο πνεύμα αυτό θα υπάρξουν και σύντομα κάποιες ανακοινώσεις».

Η πραγματικότητα είναι ότι ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας θα έπρεπε να είναι ισχυρός ανεξαρτήτως αν υφίσταται κλιματική κρίση ή όχι. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην κυβέρνηση από το 2019 και ξαφνικά… σήμερα ανακάλυψε ο πρωθυπουργός ότι πρέπει να ισχυροποιηθεί η Πολιτική Προστασία για να αντιμετωπίζονται οι καταστροφές;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεσιτάλ κυνισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αναλώνουμε πολύ χρόνο» στις φυσικές καταστροφές και δεν πρέπει να καθυστερεί η «ανάπτυξη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.