ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεύμα: Πόσο θα πληρώσετε αν δώσατε 200 ευρώ στον προηγούμενο λογαριασμό!

Αλλάζουν τα πράγματα όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις.
Ρεύμα: Πόσο θα πληρώσετε αν δώσατε 200 ευρώ στον προηγούμενο λογαριασμό!

Αλλαγές όσον αφορά το ηλεκτρικό τους ρεύμα θα δουν τον επόμενο μήνα τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, μετά από απανωτές αυξήσεις και τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα για τα καλά, ήρθε η ώρα για μία μικρή… προσγείωση.

Η κυβέρνηση λοιπόν, αποφάσισε να ρίξει πάνω από 1 δις προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες και να απορροφήσει τις αυξήσεις, προκαλώντας παράλληλα και πολλά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, όπως μας δείχνει και η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι:

«Για τις όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337€ /MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Απορροφούμε, έτσι, το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15-17 λεπτών».

Ένα μέσο νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 400 kWh πριν από την επιδότηση των 33 λεπτών ανά κιλοβατώρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα πλήρωνε 194,4€.

Μετά την παρέμβαση και την προσγείωση της τιμής στα 15 λεπτά θα πληρώσει 59,6 €. Δηλαδή 134,8 € λιγότερα.

Φυσικά αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες επιβαρύνσεις το χειμώνα, αφού δεν θα μπορεί να γίνεται μία τέτοια παρέμβαση κάθε μήνα.

Έτσι φαίνεται ότι η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να κερδίσουν χρόνο, με τα σενάρια για εκλογές να δίνουν και να παίρνουν.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεύμα: Πόσο θα πληρώσετε αν δώσατε 200 ευρώ στον προηγούμενο λογαριασμό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.