×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ρύθμιση 120 δόσεων: Αυτά θα περιλαμβάνει


    Sportime Team

Ρύθμιση 120 δόσεων: Αυτά θα περιλαμβάνει


Θέμα χρόνου η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το Open, στο προσχέδιο που επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, «γερό κούρεμα» θα υποστούν οι οφειλές από το 2002 έως και το 2016 ενώ οφειλές έως το 2001 δεν θα επανυπολογιστούν.

Το ίδιο θα συμβεί και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν από το 2017 έως και τον Δεκέμβριο του 2018. Για τους μη μισθωτούς το κούρεμα τόκων και προσαυξήσεων θα φτάσει το 85% ενώ η ελάχιστη δόση θα οριστεί στα 50 ευρώ. Αντίστοιχο θα είναι το πλαίσιο και για τους αγρότες, με ελάχιστη δόση (των έως 120 δόσεων ρύθμισης) τα 30 ευρώ.

Το σενάριο της μεγάλης διαγραφής χρέους επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και για τους συνταξιούχους οι οποίοι μέχρι την πληρωμή της σύνταξής τους δεν θα καταβάλουν καμία δόση αλλά θα γίνεται μηνιαίος συμψηφισμός σύνταξης και δόσεων της ρύθμισης (όταν θα αρχίσουν να παίρνουν την σύνταξή τους).

Αναφορικά με τους εργοδότες, το υπουργείο επεξεργάζεται σενάριο 100% παραγραφής προσαυξήσεων και τόκων για οφειλές έως τις 31/12/2018 αν πληρωθούν εφάπαξ. Σε τμηματική καταβολή το κούρεμα θα φτάνει το 50%.


Τελευταία Νέα