ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρύθμιση 120 δόσεων: Αυτά θα περιλαμβάνει

Θέμα χρόνου η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το Open, στο προσχέδιο που επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, «γερό κούρεμα» θα υποστούν οι οφειλές από το 2002 έως και το 2016 ενώ οφειλές έως το 2001 δεν θα επανυπολογιστούν. Το ίδιο θα συμβεί και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν από...
Ρύθμιση 120 δόσεων: Αυτά θα περιλαμβάνει

Θέμα χρόνου η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με το Open, στο προσχέδιο που επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, «γερό κούρεμα» θα υποστούν οι οφειλές από το 2002 έως και το 2016 ενώ οφειλές έως το 2001 δεν θα επανυπολογιστούν.

Το ίδιο θα συμβεί και για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν από το 2017 έως και τον Δεκέμβριο του 2018. Για τους μη μισθωτούς το κούρεμα τόκων και προσαυξήσεων θα φτάσει το 85% ενώ η ελάχιστη δόση θα οριστεί στα 50 ευρώ. Αντίστοιχο θα είναι το πλαίσιο και για τους αγρότες, με ελάχιστη δόση (των έως 120 δόσεων ρύθμισης) τα 30 ευρώ.

Το σενάριο της μεγάλης διαγραφής χρέους επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και για τους συνταξιούχους οι οποίοι μέχρι την πληρωμή της σύνταξής τους δεν θα καταβάλουν καμία δόση αλλά θα γίνεται μηνιαίος συμψηφισμός σύνταξης και δόσεων της ρύθμισης (όταν θα αρχίσουν να παίρνουν την σύνταξή τους).

Αναφορικά με τους εργοδότες, το υπουργείο επεξεργάζεται σενάριο 100% παραγραφής προσαυξήσεων και τόκων για οφειλές έως τις 31/12/2018 αν πληρωθούν εφάπαξ. Σε τμηματική καταβολή το κούρεμα θα φτάνει το 50%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρύθμιση 120 δόσεων: Αυτά θα περιλαμβάνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.