ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρωσία-Ουκρανία: Ενωμένοι στην Ελλάδα! (vid)

Ενωμένοι Ρώσοι και Ουκρανοί επί ελληνικού εδάφους
Ρωσία-Ουκρανία: Ενωμένοι στην Ελλάδα! (vid)

ΡωσίαΟυκρανία: Στις δύο χώρες έχουν στραφεί τα βλέμματα της ανθρωπότητας τις τελευταίες ημέρες, καθώς ηχούν τα τύμπανα του πολέμου.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, από τις Βρυξέλλες, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα.

«Ανησυχούμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει προσχήματα για μια ένοπλη επίθεση κατά της Ουκρανίας. Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δύναμη που έχουμε δει στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες μέσα και γύρω από την Ουκρανία.

Υπάρχουν πολλοί Ρώσοι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών που βρίσκονται στην Ουκρανία. Έχουμε δει απόπειρες να προβληθούν προσχηματικές αιτίες για να δικαιολογηθεί η εισβολή στην Ουκρανία», τόνισε.

Παράλληλα, η Ρωσία «απέλασε» το στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα Μπαρτ Γκόρμαν, κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Καλούμε τη Ρωσία να βάλει τέλος στις αβάσιμες αυτές απελάσεις. Εξετάζουμε την απάντησή μας. Η απέλαση αυτή είναι ανώφελη και θεωρούμε πως αποτελεί μια κλιμάκωση.

Ο Μπαρτ Γκόρμαν είχε βίζα σε ισχύ και η εντολή του δεν είχε τελειώσει, καθώς βρισκόταν στη Ρωσία για λιγότερο από τρία χρόνια.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι κρίσιμης σημασίας για τις χώρες μας να έχουμε το απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό επί τόπου προκειμένου να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των κυβερνήσεων μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ρωσία-Ουκρανία: Ενωμένοι στην Ελλάδα!

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα άσχημα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, υπήκοοι των δύο χωρών συμβιώνουν αρμονικά στη χώρα μας.

Το STAR είχε αποκλειστικό θέμα από ταβέρνα στις Τζιτζιφιές, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα πάντα κυλούν ομαλά.

Στην κάμερα, υπογραμμίζοντας το καλό κλίμα μεταξύ τους – τουλάχιστον στην Ελλάδα, μιλούν:

  • Ρώσοι
  • Ουκρανοί

Δείτε το video

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρωσία-Ουκρανία: Ενωμένοι στην Ελλάδα! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.