ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με καταδίκη της ΝΔ για εργασιακή γαλέρα στα κομματικά της γραφεία – 15 εργαζόμενες δούλευαν «μαύρα» και με μισθό πείνας

Η ΝΔ που είχε ως προεκλογική δέσμευση την... «προστασία των εργαζομένων», είχε εργαζόμενες που λάμβαναν για 7 χρόνια 250 ευρώ το μήνα «μαύρα»
Σάλος με καταδίκη της ΝΔ για εργασιακή γαλέρα στα κομματικά της γραφεία – 15 εργαζόμενες δούλευαν «μαύρα» και με μισθό πείνας

Σάλο άλλα και αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη – βόμβα πως στα κομματικά γραφεία της ΝΔ, 15 εργαζόμενες δούλευαν με «μαύρα» χρήματα για 7 συναπτά έτη (από το 2009 ως το 2016) και για καθημερινή 9ωρη εργασία λάμβαναν μόλις 250 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα κάποια στιγμή κρίθηκε πως δεν χρειαζόταν άλλο οι υπηρεσίες τους και τις έδιωξαν, όταν εκείνες διεκδίκησαν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους!

Οι εργαζόμενες που έζησαν μια κανονική εργασιακή γαλέρα στις υπηρεσίες του κόμματος, δικαιώθηκαν τελεσίδικα από το Εφετείο Αθηνών, και η ΝΔ υποχρεώνεται να καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα εφάρμοζε η ΝΔ μέσα στο ίδιο της το «σπίτι», για να φτάσει ως την προεκλογική εκστρατεία του 2019 όπου πούλαγε προς τον λαό το σύνθημα «η προστασία των εργαζομένων είναι δέσμευσή μας» και υποσχόταν αυστηρούς ελέγχους στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία και τις καθυστερήσεις πληρωμών! Για να έρθει στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης και να εφαρμόσει όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια που ισοπέδωσαν τα εργασιακά δικαιώματα.

Ένα κόμμα που αντιμετωπίζει με συνθήκες «δουλεμπορίου» τους ίδιους τους υπαλλήλους του (όταν τυχαίνει να μην είναι μετακλητοί ευνοούμενοι και golden boys), έρχεται σήμερα να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού με την υπόσχεση πως θα… διαφυλάξει εκ νέου τα εργασιακά δικαιώματα (που έως τώρα φροντίζει να καταστρέφει επιμελώς). Μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο, άλλα δυστυχώς δεν είναι.

Από τη μία πλευρά – όπως επιβεβαιώνει η απόφαση του Εφετείου – στη ΝΔ φρόντιζαν να εκμεταλλεύονται αγρίως εργαζόμενους με μισθoύς πείνας για να γλυτώσουν μερικές εκατοντάδες ευρώ από τον καθένα, και από την άλλη συντηρούν και συνεχίζουν να «φουσκώνουν» ένα τεράστιο χρέος (430 εκατομμύρια ευρώ) από τραπεζικά δάνεια για το κόμμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έγινε στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών προς τον Γιάννη Οικονόμου για την αποκάλυψη της εργασιακής γαλέρας που λειτουργούσε εντός εργασιακών πλαισίων της ΝΔ και στηρίζεται στην τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου της Αθήνας,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε χωρίς ίχνος ντροπής ότι «δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με μαύρα στη ΝΔ»!

Δηλαδή ούτε λίγο – ούτε πολύ η κυβέρνηση αμφισβητεί και αγνοεί ευθέως την απόφαση της Δικαιοσύνης, την ώρα που συχνά – πυκνά ισχυρίζεται πως την… σέβεται απεριόριστα. Σεβασμός στην Δικαιοσύνη α λα καρτ δηλαδή. Την ίδια στιγμή ο κ. Οικονόμου επιστράτευσε την κλασσική δικαιολογία του «ανήξερου», καθώς υποστήριξε ότι δεν ξέρει το θέμα σε βάθος και παρέπεμψε στη Γενική Διεύθυνση του κόμματος. «Δεν το ξέρω το θέμα σε βάθος. Απευθυνθείτε στη γενική διεύθυνση της ΝΔ. Διάβασα το ρεπορτάζ», είπε.

Και αν ακόμα δεχθεί κάποιος, πως στη ΝΔ δεν γνώριζαν για τις τραγικές συνθήκες που δούλευαν αυτές οι 15 εργαζόμενες, από τη στιγμή που δεν παίρνουν… χαμπάρι τι εργασιακά αίσχη συμβαίνουν στο ίδιο τους το κόμμα, πως μπορούν να περιμένουν ότι θα πείσουν τον κόσμο ότι θα ελέγξουν την καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την αγορά;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σάλος με καταδίκη της ΝΔ για εργασιακή γαλέρα στα κομματικά της γραφεία – 15 εργαζόμενες δούλευαν «μαύρα» και με μισθό πείνας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.