ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Στο 0,3% η θετικότητα σε μαθητές και καθηγητές – Τα τελικά αποτελέσματα

Έτοιμα να ανοίξουν είναι τα σχολεία και συγκεκριμένα τα λύκεια, με τη θετικότητα σε μαθητές και καθηγητές να είναι στο 0,3% μετά τα self tests που έγιναν.
Σχολεία: Στο 0,3% η θετικότητα σε μαθητές και καθηγητές – Τα τελικά αποτελέσματα

Σχολεία: Έτοιμα να ανοίξουν είναι τα λύκεια, με τη θετικότητα σε μαθητές και καθηγητές να είναι στο 0,3% μετά τα self tests που έγιναν.

Σχολεία: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος προκειμένου να ανοίξουν και πάλι τα Λύκεια, με το πρώτο κουδούνι να χτυπάει αύριο το πρωί.

Η θετικότητα είναι μόλις στο 0,3% μετά τα self tests στα οποία υποβλήθηκαν μαθητές και καθηγητές.

Από τις 08:00 σε σύνολο 84.131 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν στο self-testing.gov.gr από 258 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (136 μαθητές και 122 εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό).

Οι 258 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν τη Δευτέρα στα σχολεία.

Για ποιους είναι υποχρεωτικό το self-test στα σχολεία;

To self-test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για:

-τους μαθητές/τριες
-τους εκπαιδευτικούς
-τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)
-τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού

Στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων που είναι επίσης ανοιχτές, το self-test είναι υποχρεωτικό για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Για τους μαθητές/τριες με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το self-test συνιστάται να διενεργείται εφόσον είναι συμβατό με το βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του/της μαθητή/τριας.

Πότε πρέπει να γίνονται τα self test

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, κάθε σχολικής εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται δηλαδή κάθε Κυριακή και Τετάρτη, καθώς συνιστάται η πραγματοποίησή του να γίνεται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Self tests: Σε διπλή σακούλα θα πετάμε τα θετικά – Ποιες ομάδες παίρνουν σειρά

Γιώργος Καραϊβάζ – Συγκλόνισε ο γιος του στην κηδεία: «Ο πατέρας μου θα συγχωρούσε τους δολοφόνους»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Στο 0,3% η θετικότητα σε μαθητές και καθηγητές – Τα τελικά αποτελέσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.