ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεμίνα Διγενή: Υποψήφια με το ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά

Παρότι εκλέχτηκε τελικά στην Ευρωβουλή, η Σεμίνα Διγενή επέλεξε να παραιτηθεί ώστε να κατέβει υποψήφια στις κοινοβουλευτικές εκλογές
Σεμίνα Διγενή: Υποψήφια με το ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότερες από δυο εβδομάδες από τις ευρωεκλογές, όμως το τελικό αποτέλεσμα για τους σταυρούς δεν έχει οριστικοποιηθεί. Μπορεί στους υπόλοιπους υποψηφίους η κατάσταση να έχει ξεκαθαρίσει από τις πρώτες μέρες, ωστόσο στο ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) τα πράγματα ήταν οριακά μεταξύ για την τελευταία θέση που διεκδικούσαν Σεμίνα Διγενή και Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος.

Τελικά η παρουσιάστρια ήταν αυτή που εκλέχτηκε, μόνο και μόνο για να ανακοινώσει πως παραιτείται από την ευρωβουλή. Ο λόγος είναι πως θα κατέβει υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση που κοινοποίησε η Σεμίνα Διγενή:

 «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 36.170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν’ αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό. Μ’ αυτούς που, από την πρώτη στιγμή, είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτό τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά. Τη θέση μου στην Ευρωβουλή την παραδίδω στον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ο οποίος θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της Ευρωβουλής.

Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η νίκη θέλω να την καταθέσω, να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχύσουμε όλοι τη δύναμή μας την επόμενη μέρα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεμίνα Διγενή: Υποψήφια με το ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.