ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροπορικά Τέμπη: SOS και από το ΚΚΕ! Επερώτηση στη Βουλή!

Αεροπορικά Τέμπη απεύχονται όλοι, το ΚΚΕ κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή για τις αερομεταφορές, τις συνθήκες και ζητά προσλήψεις
Αεροπορικά Τέμπη: SOS και από το ΚΚΕ! Επερώτηση στη Βουλή!

Αεροπορικά Τέμπη απεύχονται όλοι και οι φωνες πληθαίνουν για να μη συμβεί. Εκτός από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε και το ΚΚΕ. Όλο αυτό το σκηνικό δείχνει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση με τα αεροδρόμια και την υποστελέχωση στο κομμάτι του προσωπικού και των ελεγκτών. 

«Πώς «λύνουν» η κυβέρνηση και η διοίκηση το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού; Οχι με προσλήψεις αλλά εις βάρος της ασφάλειας των πτήσεων και με εξουθένωση των εργαζομένων» αναφέρουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν: «Οι εργαζόμενοι ανησυχούμε για το αυξημένο ενδεχόμενο ενός αεροπορικού δυστυχήματος, γιατί με δεδομένη την κατάσταση, όσο αυξάνονται ο όγκος και η πυκνότητα της εναέριας κυκλοφορίας οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο ανεβαίνουν σημαντικά. Τα παπαγαλάκια όμως της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι «αεροπορικά δυστυχήματα γίνονται κάθε 100 χρόνια» – έτσι όπως κάθε 100 χρόνια, μας έλεγαν, χτυπάνε οι κακοκαιρίες».

Όλοι απεύχονται Αεροπορικά Τέμπη και φωνάζουν.

Το ΚΚΕ με την ερώτηση του ζητά να στελεχωθεί πλήρως με μόνιμο προσωπικό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός. Την ερώτηση την κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι η κατάσταση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα ως προς τις συνθήκες που διαμορφώνονται για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας.

Τονίζεται πως «αυτή η επικίνδυνη κατάσταση, που έχει συσσωρευτεί από την πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ενισχύει τον φόβο πολλών εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για “εναέρια Τέμπη”».

Με βάση τα παραπάνω, το ΚΚΕ ρωτά την κυβέρνηση τι μέτρα θα πάρει για να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στην Υπηρεσία αλλά και να αναβαθμιστεί, να ανανεωθεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αεροπορικά Τέμπη: SOS και από το ΚΚΕ! Επερώτηση στη Βουλή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.