Σεξ: Το μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται ακόμη και με το προφυλακτικό

Σεξ: Το προφυλακτικό είναι ο Νο1 τρόπος προκειμένου να αποφύγουμε ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Δεν εγγυάται όμως την 100% προστασία από όλα τα μεταδιδόμενα νοσήματα.  Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από επιστημονικές έρευνες το προφυλακτικό μας προστατεύει μόνο κατά 70% από τα κονδυλώματα, αφού μπορεί να μεταδοθεί παρά συστηματική χρήση του. Μάλιστα...

Σεξ: Το προφυλακτικό είναι ο Νο1 τρόπος προκειμένου να αποφύγουμε ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Δεν εγγυάται όμως την 100% προστασία από όλα τα μεταδιδόμενα νοσήματα. 

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από επιστημονικές έρευνες το προφυλακτικό μας προστατεύει μόνο κατά 70% από τα κονδυλώματα, αφού μπορεί να μεταδοθεί παρά συστηματική χρήση του.

Μάλιστα μπορεί να μεταδοθεί και με την τριβή σε σημεία που μένουν εκτός προφυλακτικού, όπως η βάση του πέους, και η περιγεννητική και η περιπρωκτική περιοχή.

Ένας ακόμη λόγος για να ανησυχούμε, είναι ότι μεταδίδεται εύκολα και με τον στοματικό έρωτα, αφού ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω εκδορών στη στοματική κοιλότητα.

Επιπλέον sex toys, εσώρουχα, σεντόνια, και πετσέτες φέρονται ως ικανά να μεταδώσουν τον ιό για αυτό και πρέπει να γίνεται προσεκτική χρήση.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι με τη πρώτη παρατήρηση των συμπτωμάτων, θα πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικούς γιατρούς, προκειμένου να απαλλαγούν οριστικά από τον ιό.