ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεξ: Το μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται ακόμη και με το προφυλακτικό

Σεξ: Το προφυλακτικό είναι ο Νο1 τρόπος προκειμένου να αποφύγουμε ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Δεν εγγυάται όμως την 100% προστασία από όλα τα μεταδιδόμενα νοσήματα.  Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από επιστημονικές έρευνες το προφυλακτικό μας προστατεύει μόνο κατά 70% από τα κονδυλώματα, αφού μπορεί να μεταδοθεί παρά συστηματική χρήση του. Μάλιστα...
Σεξ: Το μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται ακόμη και με το προφυλακτικό

Σεξ: Το προφυλακτικό είναι ο Νο1 τρόπος προκειμένου να αποφύγουμε ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Δεν εγγυάται όμως την 100% προστασία από όλα τα μεταδιδόμενα νοσήματα. 

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από επιστημονικές έρευνες το προφυλακτικό μας προστατεύει μόνο κατά 70% από τα κονδυλώματα, αφού μπορεί να μεταδοθεί παρά συστηματική χρήση του.

Μάλιστα μπορεί να μεταδοθεί και με την τριβή σε σημεία που μένουν εκτός προφυλακτικού, όπως η βάση του πέους, και η περιγεννητική και η περιπρωκτική περιοχή.

Ένας ακόμη λόγος για να ανησυχούμε, είναι ότι μεταδίδεται εύκολα και με τον στοματικό έρωτα, αφού ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω εκδορών στη στοματική κοιλότητα.

Επιπλέον sex toys, εσώρουχα, σεντόνια, και πετσέτες φέρονται ως ικανά να μεταδώσουν τον ιό για αυτό και πρέπει να γίνεται προσεκτική χρήση.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι με τη πρώτη παρατήρηση των συμπτωμάτων, θα πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικούς γιατρούς, προκειμένου να απαλλαγούν οριστικά από τον ιό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεξ: Το μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται ακόμη και με το προφυλακτικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.