Πρόκειται για την τρέλα της εποχής όπου γυναίκες καλούνται να ρουφήξουν ένα προφυλακτικό από τη μύτη τους και να το… βγάλουν από το στόμα τους. Όπως γίνεται αντιληπτό το condom challenge είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία όσων προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο συγκεκριμένο “παιχνίδι” αφού κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες στο λαιμό,...

Πρόκειται για την τρέλα της εποχής όπου γυναίκες καλούνται να ρουφήξουν ένα προφυλακτικό από τη μύτη τους και να το… βγάλουν από το στόμα τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό το condom challenge είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία όσων προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο συγκεκριμένο “παιχνίδι” αφού κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες στο λαιμό, τον οισοφάγο ακόμα και τα πνευμόνια.

Η ανώτερη αναπνευστική οδός (μύτη, φάρυγγας, λάρυγγας, τραχεία) είναι ένα άκρως ευαίσθητο σύστημα ενώ η χρησιμότητα της είναι να φιλτράρει τον αέρα που φτάνει στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα (βρόγχοι και πνεύμονες).

Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι τα λιπαντικά που περιέχει ένα προφυλακτικό έχουν δημιουργηθεί για τα… περιβάλλοντα των σεξουαλικών επαφών και όχι για την ανώτερη αναπνευστική οδό, εκθέτοντας έτσι όσους συμμετέχουν στο επικίνδυνο αυτό διαδικτυακό παιχνίδι σε επιπλέον κινδύνους και μολύνσεις.

Το 2004 γιατροί στην Ινδία έσωσαν τελευταία στιγμή μία γυναίκα η οποία είχε βάλει ένα προφυλακτικό στην μύτη της και το οποίο της είχε δημιουργήσει μόλυνση ενώ χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί.

Το condom challenge δεν είναι η μόνη τρέλα του διαδικτύου με την χρήση προφυλακτικού. Το 2015 ένας διαφορετικός… διαγωνισμός είχε συνεπάρει του νέους όπου προσπαθούσαν να σπάσουν προφυλακτικά γεμάτα με νερό στα κεφάλια άλλων ανθρώπων.