ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σήμα κινδύνου» από Αθηνά Λινού για τα μέτρα της κυβέρνησης: Φοβάται χαλάρωση και έξαρση κρουσμάτων από εμβολιασμένους!

Κάθετα αντίθετη παρουσιάστηκε η Αθηνά Λινού με τα μέτρα της κυβέρνησης που έδωσαν σήμα υπερβολικής χαλαρότητας στους εμβολιασμένους πολίτες, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω διχασμός στη κοινωνία.
«Σήμα κινδύνου» από Αθηνά Λινού για τα μέτρα της κυβέρνησης: Φοβάται χαλάρωση και έξαρση κρουσμάτων από εμβολιασμένους!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τα «προνόμια» που μοίρασε χθες η κυβέρνηση στους εμβολιασμένους πολίτες, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στη πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 η κ. Λινού εξέφρασε τις σοβαρές αντιρρήσεις της για το ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει «ελευθέρας» σε όσους έχουν εμβολιαστεί, ακολουθώντας μια λανθασμένη τακτική «επιβράβευσης» που βαθαίνει το χάσμα διχασμού στην κοινωνία.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια τα μέτρα έπρεπε να έχουν εντελώς άλλη κατεύθυνση, αφού όπως είπε: «Έπρεπε να παρουσιαστούν ως παρακίνηση και ενδυνάμωση των ανεμβολίαστων, όχι ως βράβευση των εμβολιασμένων», προσθέτοντας πως «πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα να μην υπάρξει περαιτέρω κοινωνικός διχασμός» και «να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν».

Φαίνεται πως η κα Λινού ξεκάθαρα εντοπίζει ένα σημαντικό έλλειμμα πειθούς από πλευράς κυβέρνησης και εμφανίζεται αντίθετη στη στρατηγική του υπουργείου Υγείας που αντί να πείθει τους πολίτες με επιχειρήματα, μοιράζει «βραβεία» καλού πολίτη στους εμβολιασμένους. Μια τακτική που διαχωρίζει τους πολίτες και γκρεμίζει τον θεσμό της ισοπολιτείας.

Οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα

Η Αθηνά Λινού εξέφρασε και την ανησυχία της για την υπερβολική «ελευθερία» που δόθηκε στους εμβολιασμένους από την κυβέρνηση λέγοντας πως : «πρέπει να ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμένους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Μεταδίδεται και στους εμβολιασμένους η νόσος». Θα έπρεπε σύμφωνα με την ίδια να υπάρξει «μία επιφύλαξη, αν μπορείτε χρησιμοποιήστε μάσκες όσο το δυνατόν περισσότερο» και «προς τους καταστηματάρχες μία ενθάρρυνση να κρατήσουν το μέτρο των αποστάσεων, να φροντίσουν να είναι εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι».

«Στις ΗΠΑ το CDC λέει ότι στις περιοχές που δεν είναι υψηλό το ποσοστό των εμβολιασμών -και εμείς δεν είμαστε σε υψηλό ποσοστό- συνεχίστε να τηρείτε τις αποστάσεις και να χρησιμοποιείτε μάσκες. Έχει μία λογική αυτό που πρέπει να τηρήσουμε», συνέχισε η κα Λινού προσθέτοντας, «δεν ξέρω πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση».

Βλέπουμε πως διάφοροι ειδικοί εμφανίζονται να απορούν πως πάρθηκαν τόσο ανεύθυνες και επικίνδυνες αποφάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης, που προκειμένου να εξυπηρετηθεί το ψευδο-αφήγημα της «κανονικότητας» δόθηκε υπερβολική ελευθερία στους εμβολιασμένους που κατά τα άλλα και νοσούν και μεταδίδουν.

Πιθανή μια μεγάλη έξαρση κρουσμάτων

Η κυβέρνηση συνεχίζει να «παίζει με τη φωτιά» αφού πέρασε για άλλη μια φορά ένα λανθασμένο μήνυμα χαλάρωσης προς όσους έχουν εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για πολύ κόσμο να σταματήσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να δημιουργηθούν πολλαπλές εστίες υπερμετάδοσης.

Πάνω σε αυτό η κα Λινού σχολίασε:

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση … οι 15 ημέρες μπορεί να είναι πολλές, μπορεί να βρεθούμε προ πολύ μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων τότε … όταν έχεις πολλούς ανθρώπους μαζί σε κλειστό χώρο, είναι μεγάλο πρόβλημα. Τουλάχιστον, να υπήρχε μία σύσταση για φυσικό αερισμό των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης».

Την ίδια στιγμή που η χώρα μετρά 15.000 θανάτους από κορονοϊό, η κυβέρνηση θεώρησε πως είναι σοφό να παρουσιάσει την ελεύθερη διασκέδαση ως… θέλγητρο, και να αφήσει χιλιάδες ανθρώπους σε κλειστά κέντρα διασκέδασης να χορεύουν και να διασκεδάζουν σαν να βρίσκονται στη προ – κορονοϊού εποχή.

Κάποτε ο Νίκος Χαρδαλιάς έβγαινε στις τηλεοπτικές ενημερώσεις για να λέει επανειλλημένως πως… «οι επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» και τώρα το υπουργείο Υγείας έκρινε ως τακτικά σωστό να επιτρέψει στους εμβολιασμένους πολίτες (που δύνανται να μεταφέρουν και αυτοί σημαντικό ιικό φορτίο) να… ξεσαλώσουν για 15 μέρες…

https://youtu.be/RfFxZ-5Vrmw

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Σήμα κινδύνου» από Αθηνά Λινού για τα μέτρα της κυβέρνησης: Φοβάται χαλάρωση και έξαρση κρουσμάτων από εμβολιασμένους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.