ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέντευξη Τσίπρα: Πολύ υψηλά τα ποσοστά τηλεθέασης

Αρκετά ανεβασμένα τα νούμερα του ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα
Συνέντευξη Τσίπρα: Πολύ υψηλά τα ποσοστά τηλεθέασης

Συνέντευξη Τσίπρα: Αρκετό κόσμο φαίνεται ότι αφορούσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, στον ΣΚΑΪ, στη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στα ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσε το συγκεκριμένο δίωρο, που κράτησε η συνομιλία του πρωθυπουργού με τους δύο δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα ο μέσος όρος έφτασε 29,9%, ενώ στο νεανικό κοινό 22,5% αγγίζοντας σε κάποια σημεία μέχρι και το 37,3%.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι όμως, ότι και το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε αμέσως μετά, έκανε εξαιρετικά… νούμερα, έχοντας ένα ποσοστό γύρω στο 26,4% και στο νεανικό στο 18,5%.

Συνέντευξη Τσίπρα: Μερικές από τις σημαντικές τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα:

-Επιδιώξατε να φτιάξετε τη δικιά σας διαπλοκή, με τον κ.Καλογρίτσα και με τον κ.Σαββίδη

-Θα ήταν αστείο να επιδιώκαμε συνθήκες διαπλοκής με ανθρώπους που ήταν ίδιοι στο προηγούμενο διάστημα. Επιδιώξαμε τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο. Άδικα μας ασκήθηκε κριτική για τον Καλογρίτσα.

Δεν θα του παίρναμε την άδεια την επόμενη μέρα. Δημόσια έργα έδιναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έδινε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ.

– Πώς νιώθετε για την ήττα στις ευρωεκλογές και για το γεγονός ότι ο κόσμος σας «μαύρισε»;

-Δεν αισθάνομαι ότι μας μαύρισαν, κι άλλες φορές έχουμε χάσει. μετά από 4,5 χρόνια θα εκφρασθεί και η δυσαρέσκεια και η κόπωση του εκλογικού σώματος, αλλά πήραμε ένα 24%.

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχαμε πάρει 26%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστό που τον κατατάσσει στα ισχυρότερα κόμματα της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη.

Υπήρξε βουβό κλίμα και δεν είχαμε εκτιμήσει τη μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ. Δεν μπορώ να «απέχω» από το μήνυμα του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε στον βασικό του στόχο να βγούμε από τα μνημόνια.

-Διαλέξατε τον κ.Βαρουφάκη…

-Αφήστε με μιλήσω μόνος μου για τις λάθος επιλογές. Τις έχω παραδεχθεί αυτές τις ευθύνες. Η κρίσιμη πολιτική επιλογή ήταν να μην οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης και να οδηγηθούμε στις κάλπες να δώσει με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας ο ελληνικός λαός.

-Οι θεσμοί λένε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να υπερφορολογήσει…

– Δεν το κάναμε με ευχαρίστηση. Έπρεπε να πιάσουμε τους στόχους. Ήταν λάθος να το κάνουμε με το παραπάνω, αλλά κι αυτό δεν ήταν επιλογή. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε ρεκόρ στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός των δημοσίων επενδύσεων μειώθηκε λίγο. Δεν ήταν επιλογή μας να φορτώσουμε τα βάση στους μεσαίους για να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Το 2015 βρισκόμασταν στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Και σεις στη θέση του αντίστοιχες επιλογές θα κάνατε, παρόμοιες, όχι ίδιες. Μας κατηγορούν για επιδοματική πολιτική, αλλά έτσι κάποιοι ζουν με αξιοπρέπεια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνέντευξη Τσίπρα: Πολύ υψηλά τα ποσοστά τηλεθέασης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.