ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταξιούχοι: Αυτοί παίρνουν αύξηση

Αυξήσεις θα δουν οι συνταξιούχοι από το νέο έτος.
Συνταξιούχοι: Αυτοί παίρνουν αύξηση

Αυξήσεις θα δουν οι συνταξιούχοι στους λογαριασμούς τους, από τις αρχές του 2024, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έβγαλε ειδήσεις που αφορούν και τους συνταξιούχους. Περίπου 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι θα λάβουν μία αύξηση από την 1η Ιανουαρίου 2024 που θα κυμανθεί κοντά στο 3%.

Μία έκτακτη ενίσχυση θα λάβουν 750.000 συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά και δεν θα πάρουν αύξηση. Θα είναι κλιμακούμενη από 100 εως 200 ευρώ.

Κάποιος συνταξιούχος με άθροισμα κύριων συντάξεων εως 700 ευρώ θα λάβει εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ τον Δεκέμβριο. Από 700 ευρώ έως 1100 το επίδομα θα είναι 150 ευρώ και πάνω από τα 1100 ευρώ έως τα 1600 που είναι ο κόφτης, θα λάβουν 100 ευρώ.

Μετά τα όσα έγιναν στη Θεσσαλία, δεν θα δοθεί φέτος η έκτακτη ενίσχυση, με τη μορφή δώρου Πάσχα – Χριστουγέννων, σε χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια ανέργους και ευάλωτα νοικοκυριά.

Ωστόσο, περίπου 223.000 οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα θα λάβουν μία αύξηση 8% στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνταξιούχοι: Αυτοί παίρνουν αύξηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.