ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Αυτοί μπορούν να βγουν στη σύνταξη από τα 62 έτη

Οι ασφαλισμένοι που μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων μέχρι το τέλος του έτους
Συντάξεις: Αυτοί μπορούν να βγουν στη σύνταξη από τα 62 έτη

Συντάξεις: Τις 190.000 αναμένεται να αγγίξουν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που θα υποβληθούν έως το τέλος του 2023, ανακόπτοντας το υψηλό κύμα αιτήσεων ετησίως μέχρι σήμερα, που ξεπερνούσε τις 220.000.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει ο ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει στη διάθεσή της η RealNews, μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν υποβληθεί 141.096 αιτήσεις, ενώ υπολογίζεται ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους κάθε μήνα θα υποβάλλονται κατά μέσο όρο 15.000 αιτήσεις, κυρίως από τον δημόσιο τομέα, αλλά και από τον ιδιωτικό.

Από ‘κει και πέρα, για τη συνταξιοδότηση πριν από τα 62 (με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη) σημεία-κελειδά αποτελούν η θεμελίωση 25ετίας, η ύπαρξη ανήλικου τέκνου ντην περίοδο 2010-2015, καθώς και ηεξαγορά πλασματικών ετών.

Υπάρχουν οκτώ κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από την αγορά εργασίας.

Για να εφαρμοστούν αυτές οι ευνοϊκές-μεταβατικές διατάξεις πρέπει είτε να είναι «παλαιοί» ασφαλισμένοι (πριν από το 1993) είτε να έχουν θεμειλιώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις ως προς τα έτη ασφάλισης την τριετία 2010-12.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Αυτοί μπορούν να βγουν στη σύνταξη από τα 62 έτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.