ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις – αναδρομικά: Απίστευτος εμπαιγμός – Τότε θα αποπληρώσουν τα χρωστούμενα του 2015

Η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για την καθολική καταβολή αναδρομικών ανεξαρτήτως προσφυγής στα δικαστήρια και τα ποσά να δοθούν σε δόσεις, αρχής γενομένης από το 2024, σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας;
Συντάξεις – αναδρομικά: Απίστευτος εμπαιγμός – Τότε θα αποπληρώσουν τα χρωστούμενα του 2015

Συντάξεις – αναδρομικά: Οριστικό τέλος στο σίριαλ με τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα επιδιώξει να βάλει η κυβέρνηση, καθώς σχεδιάζεται να καταβληθούν τα αναδρομικά σε όλους (ανεξάρτητα αν προσέφυγαν στα δικαστήρια ή όχι).

Οι συνταξιούχοι αναμένουν να λάβουν ποσά από 800 έως περίπου 3.300 ευρώ για το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 από τις περικοπές των επικουρικών και την κατάργηση των δώρων. Το πιθανότερο ενδεχόμενο προβλέπει τα αναδρομικά, συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, να δοθούν σε δόσεις, αρχής γενομένης από το 2024, σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας.

Η ρύθμιση αυτή θα σταθμιστεί από το οικονομικό επιτελείο- ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο -και θα συμπεριληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Η επιστροφή των αναδρομικών θα είναι μια από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο πεδίο των παροχών προς τους συνταξιούχους για την επόμενη τετραετία. Στο πακέτο των ενισχύσεων θα είναι η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος της προσωπικής διαφοράς, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και η ετήσια καθιερωμένη αύξηση των συντάξεων (πληθωρισμός συν ανάπτυξη διά δύο).

Συντάξεις – αναδρομικά: Ουσιαστικά τι διαρρέουν από τη ΝΔ; Πως αυτά λεφτά που περικόψαν από τους συνταξιούχους εξαιτίας των μνημονίων  – χρήματα που οι ασφαλισμένοι έχουν πληρώσει στα ασφαλιστικά τους ταμεία – …θα αρχίσουν να τα δίνουν σε αυτούς που τα δικαιούνται από το 2024…και η αποπληρωμή τους θα γίνει σε βάθος 4 ετών.

Και αυτό το παρουσιάζουν ως παροχή! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ειδήσεις τώρα

Στην ΑΕΚ ελπίζουν να προλάβει να παίξει ο Σιντιμπέ αλλά…

Τι θα κάνουν στον Ολυμπιακό με τον Ονιεκούρου

Survivor All Star trailer 20/4: Χαμός με Μπόγδανο – Καραγκούνια – Πάει να πέσει ξύλο

Μαύρο Ρόδο: Σοκ με την Ελισάβετ-Είναι έγκυος!

Σασμός: Ο παπάς γνωρίζει την αλήθεια-Χαμός με Καλλιόπη και Αργυρώ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις – αναδρομικά: Απίστευτος εμπαιγμός – Τότε θα αποπληρώσουν τα χρωστούμενα του 2015», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.