ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,2 ρίχτερ ανάμεσα σε Τήλο και Κω

Σεισμός: Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε ανάμεσα στην Τήλο και στην Κω.
Σεισμός 5,2 ρίχτερ ανάμεσα σε Τήλο και Κω

Σεισμός: Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε ανάμεσα στην Τήλο και στην Κω.

Σεισμός ταρακούνησε αργά το βράδυ της Τρίτης (13/4) την Τήλο και την Κω, με τη σεισμική δόνηση να αγγίζει τα 5,1 ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος της δόνησης, ήταν στα 15,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται στα 12 χιλιόμετρα νότια της Νισύρου.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο kosnews24.gr, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε Κω και Νίσυρο.

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,1 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά μετά την αυτόματη λύση, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναθεώρησε την εκτίμηση του και ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,2 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 15,8 χιλιόμετρα.

Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός, πέρα από την Τήλο και Κω, στη Ρόδο και άλλα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε μετασεισμός, μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 9 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Νισύρου.

Lockdown – Πάσχα: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις εκτός νομού

Θεσσαλονίκη: Παίρνεις λεωφορείο του ΟΑΣΘ και πας… Βουδαπέστη!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός 5,2 ρίχτερ ανάμεσα σε Τήλο και Κω», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.