ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός τώρα: Ασθενής δόνηση στο Ξυλόκαστρο!

Σεισμός τώρα: Σεισμός έγινε το βράδυ στην περιοχή κοντά στο Ξυλόκαστρο! Συνέβη περίπου στις 20:17, σε περιοχές της Κορινθίας και της Αχαΐας.
Σεισμός τώρα: Ασθενής δόνηση στο Ξυλόκαστρο!

Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση έγινε το βράδυ στην περιοχή κοντά στο Ξυλόκαστρο!

Η δόνηση ήταν ασθενής, αλλά έγινε αισθητή. Συνέβη περίπου στις 20:17, σε περιοχές της Κορινθίας και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου, στον Κορινθιακό κόλπο, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου, στον Κορινθιακό κόλπο.

Το μεσημέρι έγινε σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά ανοικτά της Καρπάθου.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο βρίσκεται 71 χιλιόμετρα ανατολικά της Καρπάθου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Είναι δεδομένο πως η σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας κάνει… υπερωρίες!

Σεισμός τώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Κάρπαθο, όπου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε με χιούμορ την σύμπτωση με την χαρακτηριστική φράση: «Κουνηθήκαμε λίγο στην Κάρπαθο αλλά ενημερώθηκα πως ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές και τραυματισμοί».

Αυτό έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε:

«Μίλησα με κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι με υποδέχτηκαν με χαμόγελα και αισιοδοξία για τις προοπτικές του νησιού και της χώρας. Τους ευχαριστώ για τη φιλοξενία τους!».

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός τώρα: Ασθενής δόνηση στο Ξυλόκαστρο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.