ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: Πολύ πιθανόν το 20% των δημοσίων κτιρίων να χαρακτηριστούν επικίνδυνα

Σήμα κινδύνου για 7.000 κτίρια του Δημοσίου τα οποία μπορεί να χαρακτηριστούν επικίνδυνα μετά τους αντισεισμικούς ελέγχους.
Σεισμός: Πολύ πιθανόν το 20% των δημοσίων κτιρίων να χαρακτηριστούν επικίνδυνα

Σεισμός: Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, αποκαλύπτει τα πρώτα συμπεράσματα για τη σεισμική αντοχή σχολείων, νοσοκομείων και άλλων κρατικών κτιριακών υποδομών σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News και του δημοσιογράφου Άρη Σκαλαίου.

Συγκεκριμένα ξεκινά άμεσα ο μεγαλύτερος αντισεισμικός έλεγχος που έχει γίνει ποτε στην Ελλάδα από τους μηχανικούς του ΤΕΕ και τον ΟΑΣΠ. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, οι φορείς του Δημοσίου απέστειλαν στοιχεία για πάνω από 35.000 δημόσια κτίρια, όπως σχολεία, νοσοκομεία, και δικαστήρια, τα οποία έχουν ήδη αποκτήσει «ταυτότητα κτηρίου» στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει ο ΟΑΣΠ.

Σεισμός: Πολύ πιθανόν το 20% των δημοσίων κτιρίων να χαρακτηριστούν επικίνδυνα

Παράλληλα το ΤΕΕ έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση 1,250 μηχανικών, οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα τις επιθεωρήσεις των δημόσιων κτιρίων.

Σε άλλο σημείο του το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News παραθέτει δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ, και καθηγητή του ΕΚΠΑ, Ευθύμιου Λέκκα που σημειώνει: «Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ένα ποσοστό 15%-20% των δημόσιων κτιρίων που θα ελεγχθούν από τους μηχανικούς του ΤΕΕ να χαρακτηρισθούν επικίνδυνα, με σοβαρές βλάβες και να κλείσουν άμεσα. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια έχουν κτιστεί πριν από τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς και ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά δομικά προβλήματα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός: Πολύ πιθανόν το 20% των δημοσίων κτιρίων να χαρακτηριστούν επικίνδυνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.