ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Τραγικές οι πρώτες εκτιμήσεις – Ακατάλληλα περισσότερα από 1.000 πέτρινα κτίσματα

Τραγικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις από τα όσα προκάλεσε ο σεισμός στην Κρήτη, με περισσότερα από 1.000 πέτρινα κτίσματα να κρίνονται ακατάλληλα.
Σεισμός – Κρήτη: Τραγικές οι πρώτες εκτιμήσεις – Ακατάλληλα περισσότερα από 1.000 πέτρινα κτίσματα

Σεισμός – Κρήτη: Σοκαριστικός είναι ο πρώτος απολογισμός από τις υλικές ζημιές που προκάλεσε στην Κρήτη ο ισχυρός σεισμός των 5.8 ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (27/9) στο Ηράκλειο.

Περισσότερα από 1.000 κυρίως πέτρινα κτίσματα στο Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές κρίνονται ακατάλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε για τα καλά το νησί και προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για μεγάλες φθορές και ρωγμές σε περισσότερα από 1.000 πέτρινα κτίσματα, καθώς επίσης και ζημιές σε δίκτυα υποδομών και ύδρευσης.

Θυμίζουμε πως παρότι οι αρχικές πληροφορίες σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο,  υπολόγιζαν πως ο σεισμός ήταν της τάξεως των 5,8 Ρίχτερ, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολογίζει την δόνηση στα 6 ρίχτερ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Τραγικές οι πρώτες εκτιμήσεις – Ακατάλληλα περισσότερα από 1.000 πέτρινα κτίσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.