Σεισμός: Φόβοι για μεγάλο σεισμό στην Θήβα, σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας, Γεράσιμο Παπαδοπουλο ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι.

Φόβοι για μεγάλο σεισμό στην Θήβα, σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας, Γεράσιμο Παπαδοπουλο.

Σεισμός: Πρόβλεψη για ισχυρό σεισμό στη Θήβα κάνει διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Μιλώντας στo κανάλι «Kontra News 10» με τον Γιώργο Μελιγγώνη, ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε τι είναι αυτό που τον κάνει να ανησυχεί και να προβλέπει έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Άλλωστε ήδη το προηγούμενο διάστημα είχαμε αρκετές δονήσεις που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές ακόμη και στην Αττική, ενώ ο σεισμός που προβλέπει ότι μπορεί να γίνει στη Θήβα το προσεχές διάστημα ο καθηγητής, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ.

«Για την περιοχή της Θήβας όπου έχουμε συνεχιζόμενη δραστηριότητα από τον Ιούλιο του 2021 και μετά, η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου είπε δύο φορές, οτι θα πρέπει να παρθούν εκτάκτως μέτρα αντισεισμικής προστασίας ,διότι υπάρχει ενδεχόμενο ισχυρότερου σεισμό. Είναι η ομόφωνη άποψη 20 ειδικών η οποία δικαιώνεται από τα πράγματα. Επίσης η επιτροπή επισήμανε ότι τα περισσότερα κτίρια της περιοχής είναι παλαιά. Και για αυτό είναι πιο ευάλωτα σε έναν ισχυρό σεισμό.

Τα ρήγματα στη Θήβα είναι σε συνέχεια των ρηγμάτων του Κορινθιακού Κόλπου. Εχουμε δημοσιεύσει μελέτη για τους προσεισμούς ισχυρών δονήσεων στον Κορινθιακό, σύμφωνα με την οποία, στις 12 από τις 17 περιπτώσεις, είχαμε προσεισμική ακολουθία. Ενα ποσοστό 83%. Εάν λάβουμε αυτό υπόψη, τότε, βλέποντας στη Θήβα ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά προσεισμών, βλέπουμε ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα για ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή».

Σεισμός – Θήβα: Δείτε παρακάτω όσα είπε ο καθηγητής σεισμολογίας κ. Παπαδόπουλος