ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: Που περιμένει σεισμό έως και 6 Ρίχτερ καθηγητής σεισμολογίας

Φόβοι για μεγάλο σεισμό στην Θήβα, σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας, Γεράσιμο Παπαδοπουλο.
Σεισμός: Που περιμένει σεισμό έως και 6 Ρίχτερ καθηγητής σεισμολογίας

Σεισμός: Πρόβλεψη για ισχυρό σεισμό στη Θήβα κάνει διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Μιλώντας στo κανάλι «Kontra News 10» με τον Γιώργο Μελιγγώνη, ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε τι είναι αυτό που τον κάνει να ανησυχεί και να προβλέπει έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Άλλωστε ήδη το προηγούμενο διάστημα είχαμε αρκετές δονήσεις που έγιναν ιδιαίτερα αισθητές ακόμη και στην Αττική, ενώ ο σεισμός που προβλέπει ότι μπορεί να γίνει στη Θήβα το προσεχές διάστημα ο καθηγητής, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ.

«Για την περιοχή της Θήβας όπου έχουμε συνεχιζόμενη δραστηριότητα από τον Ιούλιο του 2021 και μετά, η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου είπε δύο φορές, οτι θα πρέπει να παρθούν εκτάκτως μέτρα αντισεισμικής προστασίας ,διότι υπάρχει ενδεχόμενο ισχυρότερου σεισμό. Είναι η ομόφωνη άποψη 20 ειδικών η οποία δικαιώνεται από τα πράγματα. Επίσης η επιτροπή επισήμανε ότι τα περισσότερα κτίρια της περιοχής είναι παλαιά. Και για αυτό είναι πιο ευάλωτα σε έναν ισχυρό σεισμό.

Τα ρήγματα στη Θήβα είναι σε συνέχεια των ρηγμάτων του Κορινθιακού Κόλπου. Εχουμε δημοσιεύσει μελέτη για τους προσεισμούς ισχυρών δονήσεων στον Κορινθιακό, σύμφωνα με την οποία, στις 12 από τις 17 περιπτώσεις, είχαμε προσεισμική ακολουθία. Ενα ποσοστό 83%. Εάν λάβουμε αυτό υπόψη, τότε, βλέποντας στη Θήβα ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά προσεισμών, βλέπουμε ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα για ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή».

Σεισμός – Θήβα: Δείτε παρακάτω όσα είπε ο καθηγητής σεισμολογίας κ. Παπαδόπουλος




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός: Που περιμένει σεισμό έως και 6 Ρίχτερ καθηγητής σεισμολογίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.