ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός στην Αθήνα: Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Σεισμός «χτύπησε» την Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας (25/10) με τον Άκη Τσελέντη να είναι καθησυχαστικός. 
Ο Άκης Τσελέντης

Σεισμός στην Αθήνα: Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:52  τη Δευτέρα (25/10 )το μεσημέρι κι έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας.

Κυρίως σε περιοχές στα Βόεια προάστια της Αθήνας, όπως το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, η Κηφισιά, η Πεύκη.

Κι αυτό καθώς ο σεισμός είχε επίκεντρο το ΟΑΚΑ, για τον όποιο όμως ο Άκης Τσελέντης παρουσιάζεται καθησυχαστικός, λέγοντας «κανένα πρόβλημα»

Ο διευθυντής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εξήγησε ότι ο σεισμός, μεγέθους 2,9 της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητός διότι το εστιακό του βάθος ήταν πολύ μικρό. Ήταν δηλαδή πολύ επιφανειακός.

Συγκεκριμένα ήταν κάτω από 5 χιλιόμετρα και όπως προσθέτει ο καθηγητής σεισμολογίας οι πολίτες αισθάνθηκαν «στιγμιαίο τράνταγμα».

Επίσης εξήγησε ότι η ώρα που αναγράφεται στην αυτόματη λύση κάθε σεισμού στο σάιτ του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είναι ώρα Γκρίνουιτς.

Δηλαδή  τρεις ώρες πίσω από την ώρα στην Ελλάδα. Γι αυτό ακριβώς στον σεισμό που σημειώθηκε στην Αθήνα η ώρα που αναγραφόταν ήταν 12:52.

Εκτός από τον Άκη Τσελέντη όμως και άλλοι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί εξηγώντας ότι δεν συντρέχει λόγος φόβου.

Προσέθεταν δε, ότι στο επίκεντρο, δηλαδή κάτω από το ΟΑΚΑ, δεν έχει καταγραφεί κάποιο ενεργό ρήγμα.

Έτσι παρότι ο σεισμός είχε δυνατό «ταρακούνημα» και προκάλεσε ανησυχία σε αρκετούς πολίτες, δεν αναμένεται να υπάρξει σεισμική ακολουθία το επόμενο διάστημα.

Σεισμός στην Αθήνα: Αναλυτικά όσα έγραψε ο Άκης Τσελέντης στο προφίλ του στο Facebook

«ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ 25/10/2021 15:52, AΣΘENH,M=2.9,EΠIK:10 XΛM. BA AΘHNAΣ, 10 XΛM. BA THΣ ΠOΛHΣ THΣ AΘHNAΣ: ΓI-EAA
Πολύ μικρό εστιακό βάθος κάτω από 5 km γι’ αυτό έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα και ήταν στιγμιαίο τράνταγμακανένα πρόβλημα. Η ώρα είναι Γκρίνουιτς στο χάρτη προσθέστε 3 h»

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Facebook Messenger Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ