ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ: Οκτάχρονο παιδί δεν είχε κάνει εμβόλιο και πέθανε από διφθερίτιδα

Δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή οι γιατροί
Σοκ: Οκτάχρονο παιδί δεν είχε κάνει εμβόλιο και πέθανε από διφθερίτιδα

Η είδηση ότι ένα 8χρονο παιδί έχασε χθες (27/11) τη ζωή του από διφθερίτιδα έχει προκαλέσει σοκ στην ιατρική κοινότητα.

Μία παιδική ασθένεια που έχει εξαφανισθεί από τον υγειονομικό χάρτη λόγω των εμβολιασμών. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Πρόκειται για παιδί 8 ετών που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, ενώ οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να το κρατήσουν στην ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρήκε στέγη το ηλικιωμένο ζευγάρι που κοιμόταν στο προαύλιο εκκλησίας (vid)

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ethnos.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Μανόλης Παπασάββας πρόκειται για παιδί που πιθανότητα δεν είχε πραγματοποιήσει το τριπλό εμβόλιο που προστατεύει από τη διφθερίτιδα και το οποίο πρέπει να γίνει σε μικρή ηλικία. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως είναι λογικό αναδεικνύει για άλλη μία φορά τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από το αντιεμβολιαστικό κίνημα, τη στιγμή μάλιστα που είχε να σημειωθεί θάνατος σε παιδί από διφθερίτιδα τουλάχιστον 30 χρόνια.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοκ: Οκτάχρονο παιδί δεν είχε κάνει εμβόλιο και πέθανε από διφθερίτιδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.