ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στεφανοβίκειο: Στο εδώλιο στελέχη του στρατού επειδή κατέδειξαν την ανικανότητα της ηγεσίας με τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα!

Αντιμέτωποι με στρατοδικείο επειδή κατέδειξαν τη «λίμνη» στο Στεφανοβίκειο - Τα στελέχη του στρατού κατηγορούνται ότι «υπονόμευσαν το φρόνημα»
Στεφανοβίκειο: Στο εδώλιο στελέχη του στρατού επειδή κατέδειξαν την ανικανότητα της ηγεσίας με τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα!

Στεφανοβίκειο: Η κοινή λογική και η ορθή απόδοση ευθυνών φαίνεται να έχει γίνει μια σπάνια «πολυτέλεια» για το ελληνικό κράτος. Και αυτό διότι στην Ελλάδα δεν την «πληρώνουν» αυτοί που συμπεριφέρονται ανεύθυνα και δημιουργούν κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αλλά αυτοί που αναδεικνύουν το πρόβλημα!

Μετά τις εικόνες ντροπής στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο με τα ελικόπτερα τύπου Χιούι και Απάτσι να βρίσκονται βυθισμένα ως τη μέση στα λασπόνερα, ξεκίνησε διερεύνηση του ζητήματος από τη στρατιωτική δικαιοσύνη που εξ΄ αρχής στράφηκε στο θέμα της διαρροής των φωτογραφιών με τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα προς τον Τύπο, παρά στο ίδιο το φιάσκο! Το ότι δηλαδή κάποιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι αδιαφόρησαν στο να προστατεύσουν τα πανάκριβα ελικόπτερα.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης επιχείρησε να αμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα θα εξεταστεί σε κάθε πτυχή του, και θα ερευνηθούν και οι «ενδεχόμενες ευθύνες όσων με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις δεν προστάτευσαν τα μέσα, τα υλικά και το προσωπικό στο ίδιο αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ».

Ωστόσο η ωμή πραγματικότητα είναι ότι αν δεν είχαν διαρρεύσει αυτές οι φωτογραφίες των ελικοπτέρων να πλέουν σε μία «λίμνη» ανικανότητας, δεν θα είχε υπάρξει καμία σχετική έρευνα. Το ζήτημα θα είχε αποσιωπηθεί. Και τώρα την «πληρώνουν» όσοι ανέδειξαν το θέμα, με το βολικό αφήγημα ότι αποκάλυψαν ευαίσθητες πληροφορίες.

Με κατηγορίες που παραπέμπουν σε «μαύρα» καθεστώτα περασμένων εποχών, στέλνουν στελέχη του Στρατού στο εδώλιο, αντί να βρεθούν υπόλογοι όσοι υπονομεύουν με την ανικανότητά τους το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και άφησαν στη μοίρα τους τα πανάκριβα πτητικά μέσα που έχουν αποκτηθεί με το «αίμα» των φορολογούμενων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, o εισαγγελέας του Στρατοδικείου έχει ξεκινήσει έρευνα τα πρόσωπα που τράβηξαν τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα με σκοπό όχι να διωχθούν για την αποκάλυψη των ελικοπτέρων και των τύπων τους, ούτε για τη διάταξη της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, καθώς πρόκειται για πληροφορίες που αποκαλύπτονται με μία απλή έρευνα στο Διαδίκτυο ενώ είναι αναρτημένες και στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά η δίωξη διατάσσεται με την κατηγορία της υπονόμευσης του φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το στράτευμα!

Με αυτή τη λογική δηλαδή, το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν το υπονομεύει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που παράτησε τα οπλικά συστήματα στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel, άλλα εκείνοι που γνωστοποίησαν αυτό το κατάντημα στον ελληνικό λαό, που υπό «κανονικές» συνθήκες θα έμενε κρυφό!

Επομένως θα πρέπει από εδώ και πέρα οι στρατιωτικοί και οι δημοσιογράφοι να προσποιούνται ότι όλα λειτουργούν… ρολόι στις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μην υπονομευθεί το φρόνημα και να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών! Να συντηρείται μια πλαστή εικόνα μόνο για το θεαθήναι δηλαδή, και η ουσία των προβλημάτων ας παραδοθεί στο επιτελικό μπάχαλο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στεφανοβίκειο: Στο εδώλιο στελέχη του στρατού επειδή κατέδειξαν την ανικανότητα της ηγεσίας με τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.