ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατιωτική θητεία: Υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί-Αυτή είναι η απάντηση

Τι ισχύει για τη στρατιωτική θητεία και αν υπάρχει το ενδεχόμενο να αυξηθεί χρονικά.
Στρατιωτική θητεία: Υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί-Αυτή είναι η απάντηση

Ένοπλες δυνάμεις: Πολύς λόγος γίνεται το τελευταία διάστημα για τη Στρατιωτική θητεία και το φινλανδικό μοντέλο, το οποίο σκοπεύει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στο σύντομο μέλλον.

Ο Σπύρος Μπελεγράτης αντιστράτηγος ε.α. και ο Στέλιος Φενέκος υποναύαρχος ε.α. μίλησαν για τα ελληνοτουρκικά αλλά και τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να καταστεί χώρα περιορισμένης κυριαρχίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπελεγράτης εξήγησε οτι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκαθαρίσει οτι δεν υπάρχει περίπτωση η στρατιωτική θητεία να αυξηθεί. Τώρα το αν μπορεί η θητεία να μειωθεί, ο αντιστράτηγος ε.α. είπε πως ακόμη δεν έχουμε το ακριβές πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί το «φινλανδικό μοντέλο» που πρόκειται να εφαρμοστεί. Συνεπώς ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση. Πάντως αύξηση δεν θα υπάρξει σίγουρα.

Όσον αφορά το αν μπορεί να εφαρμοστεί θητεία για τις γυναίκες, ο κ. Μπελεγράτης εξήγησε πως αν κάτι τέτοιο συμβεί θα αφορά εθελοντική θητεία όπως ακριβώς ισχύει και στο φινλανδικό στράτευμα.

Γενικότερα ο Σπύρος Μπελαγράτης υποστήριξε οτι ήρθε η ώρα η Ελλάδα να πάρει παραδείγματα από κάποια στοιχεία των φινλανδικών ενόπλων δυνάμεων.

Από την πλευρά του ο υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος τόνισε οτι κάποιες εξειδικεύσεις στον στρατό θα μπορούσαν να καλύπτονται και με κάποιου είδους πιστοποίηση.  Οσον αφορά το πολεμικό ναυτικό εξήγησε ότι πλέον έχει αλλάξει αποστολές.

Παρακάτω τα όσα ειπώθηκαν για τη στρατιωτική θητεία και τα ελληνοτουρκικά  






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στρατιωτική θητεία: Υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί-Αυτή είναι η απάντηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.