ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέλλα Εικοσπεντάκη: Ισόβια στον παιδοκτόνο πατέρα

Στον παιδοκτόνο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό-Ξέσπασε η μητέρα
Στέλλα Εικοσπεντάκη: Ισόβια στον παιδοκτόνο πατέρα

Τα φρικτά γεγονότα της δολοφονίας της μικρής Στέλλας Εικοσπεντάκη,αναβίωσαν την Τετάρτη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος πατέρας, ανέφερε πως ο θάνατος της 6χρονης Στέλλας ήταν ατύχημα ενώ προκάλεσε τόσο τους δικαστές, όσο και το ακροατήριο.

Ο 62χρονος πρώην αστυνομικός, Ιωάννης Εικοσπεντάκης, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του Στέλλας, τον Απρίλιο του 2017,ενώ του επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ενώ απορρίφθηκε ο ισχυρισμός της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για μειωμένο καταλογισμό.

«Είμαι κρατούμενος 11 μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών. Υπηρέτησα 29 χρόνια στην Αστυνομία. Έχω πάρει επαίνους από την υπηρεσία μου. Την συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου. Μου ζήτησε να κάνω την Στέλλα μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο (σ.σ. τον δίδυμο αδελφό της 6χρονης) και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία», ανέφερε ο 62χρονος παιδοκτόνος.

«Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά, δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του… Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια» είπε, ενώ απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο και δείχνοντας του τη φωτογραφία της Στέλλας τού είπε: «Κοίταξε την δεν ήταν για τα σκουπίδια το παιδί μου, δεν της άξιζε… Παιδί μου, παιδί μου», είπε η μητέρα της μικρής Στέλλας ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του παιδοκτόνου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στέλλα Εικοσπεντάκη: Ισόβια στον παιδοκτόνο πατέρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.