ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στηρίζει την Ελλάδα η Ε.Ε για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών – Σκληρή η απάντηση της Τουρκίας

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία
Στηρίζει την Ελλάδα η Ε.Ε για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών – Σκληρή η απάντηση της Τουρκίας

Καθαρή θέση υπέρ της Ελλάδας, στο θέμα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επικρίνοντας την Τουρκία για την προκλητικότητα και τις κινήσεις της.

Μάλιστα σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά, που σε κείμενο συμπερασμάτων υπάρχει καταγραφή στην οποία αναφέρεται καταδίκη των παράνομων ενεργειών της γείτονος χώρας, τόσο στο Αιγαίο αλλά και την ανατολική Μεσόγειο, ενώ στο κείμενο των συμπερασμάτων γίνεται λόγος για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη, πως πρέπει να ζητηθούν από τους  Γιούνκερ και Τουσκ ξεκάθαρες εγγυήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, που θα αφορούν στη διευθέτηση του ζητήματος των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σκληρή η απάντηση της Τουρκίας στην Ε.Ε

Η Τουρκία από τη μεριά της απαντώντας στις επικρίσεις της Ε.Ε, μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, αναφέροντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση,εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα ο Χαμί Ακσόι, δήλωσε:

«Το ανακοινωθέν (της ΕΕ) περιέχει απαράδεκτες εκφράσεις για τη χώρα μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στηρίζει την Ελλάδα η Ε.Ε για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών – Σκληρή η απάντηση της Τουρκίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.